Nieuwe trend: de pvc vloer

Je ziet ze steeds vaker voorbij komen en steeds meer mensen kiezen voor pvc vloeren in huis. Het is ook niet gek dat het zo populair is, want een pvc vloer biedt veel voordelen ten opzichte van andere soorten vloeren. We gaan je er alles over vertellen!

De kenmerken van een pvc vloer

Een pvc vloer is vooral heel gebruiksvriendelijk. Het is een zeer sterk materiaal dat zo goed als geen onderhoud nodig heeft. Ook is het geluiddempend en vochtbestendig. Het is dan ook een soort vloer die je overal in huis kunt neerleggen. Het is dan ook zeer makkelijk schoon te maken, wat veel mensen een van de grootste voordelen van een pvc vloer vinden. 

Waarom zo populair?

Pvc vloeren worden vaak gebruikt als vervanger van hout of beton. Door het materiaal waar het van gemaakt is, is de vloer sterk en kunnen ze tegen een stootje. Dit maakt pvc vloeren niet alleen geschikt voor thuis, maar ook voor ruimtes waar intensief gebruik van gemaakt wordt. Denk hierbij ook aan een winkelvloer of kantoorruimte.  De prijs van een pvc vloer is vaak ook een stuk aantrekkelijker dan de prijs van een houten vloer. Dit is omdat pvc redelijk makkelijk te maken is en ook te verwerken is. Dit maakt het de ideale vloer voor diverse ruimtes en is dan ook de reden dat pvc steeds populairder wordt.

De verschillende mogelijkheden

Kiezen voor een pvc vloer in huis, biedt dus veel voordelen. Vooral omdat hij slijtvast en makkelijk schoon te maken is, kiezen mensen hier steeds vaker voor. Daarnaast is het ook zeer makkelijk te leggen. Je kunt het pvc namelijk gewoon op maat snijden met een stanleymes. Hierin is er een verschil tussen klik pvc of plak pvc. Plak pvc heeft bijvoorbeeld al een zelfklevende laag, waardoor het nog makkelijker te leggen is.  In pvc vloeren zijn er zoveel verschillende mogelijkheden. Niet alleen de verschillende soorten, kleuren en kwaliteit, maar ze kunnen bijvoorbeeld ook de uitstraling van echt hout hebben. Zo zul je het verschil tussen een pvc vloer en een laminaat vloer bijna niet kunnen zien.  Ook kan het op verschillende manieren gelegd worden. Zo zijn er bijvoorbeeld pvc vloeren die op tegels lijken, maar als je een pvc vloer die op hout lijkt gaat leggen, kan dit natuurlijk op verschillende manieren. Je kunt het bijvoorbeeld gewoon recht leggen, maar ook wordt er vaak gekozen voor het leggen van een visgraatvloer. Wat kies jij?

like Like