Zo creëer je een gezellige buitenwoonkamer met tuinmeubelen

Zo creëer je een gezellige buitenwoonkamer met tuinmeubelen

Buiten woonkamers zijn hot. Het kan vrijwel niemand zijn ontgaan dat een mooie buitenwoonkamer de nieuwste tuintrend vormt. Een buitenwoonkamer kun je op diverse manieren vormgeven, wat zijn de populairste buitenkamers van dit moment?

Populaire buitenkamers

Buitenkamers zijn ruimtes buitenshuis die ingericht zijn als woonkamer of loungeruimte en op verschillende manieren kun je hier invulling aan geven. Een buitenkamer wordt óf aan het huis gebouwd, als zijnde een overkapping met glazen schuifpuien, óf als tuinhuis met veranda achter in de tuin. In dat laatste geval is het fijn als je tuin net even wat dieper is dan gemiddeld.

Blokhut met veranda

De blokhut met veranda lijkt op een vakantie lodge. Het is een tuinhuis/ blokhut, waar je zelf invulling aan kunt geven. Hij kan dienen als buitenverblijf voor gasten, dan komen er op de veranda’s meestal loungesets tot aan een TV toe; zo creëer je een vakantiegevoel in je eigen achtertuin. Of hij dient als buitenkeuken, waarbij je op de veranda je kookgerei, keukenapparatuur en picknicktafel met bank plaatst. Met andere woorden, de blokhut wordt een ‘chefszone’ voor heerlijke kook, barbecue en grill momenten, of hij wordt een vakantielodge, door zowel jullie als door gasten te gebruiken.

Overkapping tuinkamer

Wie het heel makkelijk wil houden en toch graag zo’n hippe tuinkamer wil, kiest voor de overkapping. De overkapping kan gewoon over het terras geplaatst worden, tegen de woning aan. Zo creëer je een uitbouw, die geplaatst wordt tegen de achterdeur van jullie woning, of tegen de eventueel aanwezige schuifpui. De tuinkamer is ultra licht, want de zijwanden bestaan uit glazen schuifpuien. Het dak kan ook uit glas bestaan, maar meestal wordt er voor een aluminium dak gekozen. Deze afsluitbare tuin overkapping zorgt ervoor dat je ook ’s winters meer van je tuin geniet. Barbecueën doe je meestal niet onder deze overkapping; de vetspetters en walm van de barbecue maken de ruiten vies; een buitenkeuken past dus niet echt bij de glazen overkapping.

Houten open overkapping

Dan is er nog de houten overkapping. De houten overkapping komt op dezelfde positie als de glazen overkapping, hij heeft echter een totaal andere uitstraling. Deze overkapping kent open zijwanden en biedt dus alleen beschutting tegen neerslag, maar niet tegen kou. Hij is daardoor eigenlijk alleen tijdens de zomer te gebruiken als beschutting tegen de zon.

Maar er is meer: op dit plekje kun je een heerlijke buitenkamer realiseren! Je kunt er zowel een loungehoek maken, zelfs met TV, maar ook een kookzone! Want de houten terrasoverkapping wordt meestal kamerbreed doorgetrokken en is dus echt flink breed. Hier kun je écht wat mee. Koken en barbecueën is ook gewoon mogelijk, doordat alles kan weg wasemen. Een houten terrasoverkapping is dus echt super veelzijdig, maar er is een nadeel: hij maakt de woonkamer meestal donkerder. Houd daar rekening mee.

Buiten woonkamers zijn er om te kunnen genieten van het buitenleven; plaats nog een hottub in de tuin en het genieten kan beginnen voor het hele gezin.

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)