3 tips om een mooier gebit te krijgen

,

Niet iedereen is gezegend met een mooi gebit. Dit komt meestal niet van nature aanwaaien. Het vergt veel werk en tijd. Bovendien zijn er soms behandelingen nodig om het gebit in optimale conditie te houden of te krijgen. Zo wit en mooi als in de commercials worden de meeste gebitten nooit, maar je kunt wel een heel eind komen. Benieuwd hoe je dit aan moet pakken? Wil je je niet meer schamen voor je gebit en over meer zelfvertrouwen beschikken? Maak dan gebruik van de volgende drie tips om een mooier gebit te krijgen. 

1. Laat een deskundige meekijken 

Waarom schaam je je voor je gebit? Wat zou je veranderen als je alles kon doen wat je wilde? Cosmetische tandheelkunde is door de jaren heen steeds verder ontwikkeld. Hierdoor zijn er ongelooflijk veel mogelijkheden ontstaan. Wees dus niet bang dat er geen opties zijn. Het kan geen kwaad om eens een deskundige mee te laten kijken en jouw zorgen of twijfels te delen. Zij kunnen jou precies vertellen wat er mogelijk is en op welke manier je dit kunt regelen. Ook kunnen ze meer vertellen over de mogelijke kosten en of je in aanmerking komt voor een vergoeding. 

2. Wees extra lief voor je gebit 

Er zijn verschillende factoren die het gebit extra kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan roken, het drinken van alcohol en het eten van suikerhoudende producten. Wie langer van een mooi gebit wil genieten, moet hier ook extra lief voor zijn. Probeer dergelijke factoren daarom zoveel mogelijk te vermijden. 

Probeer in plaats daarvan op andere manieren liever te zijn voor je gebit. Poets minimaal twee keer per week, flos elke dag en zorg ervoor dat je regelmatig de tandarts bezoekt. Dit kost nauwelijks tijd of energie, maar draagt toch bij aan een gezonder en mooier gebit. 

3. Ga regelmatig naar de tandarts 

De meeste Nederlanders gaan te weinig naar de tandarts. Aanbevolen wordt om minimaal twee keer per jaar op controle te gaan. Voor sommige mensen is het zelfs belangrijk om het aantal bezoeken op te schroeven. Bijvoorbeeld bij mensen met diabetes of mensen die extreem veel medicijnen slikken. Hierdoor kan het gebit sneller aangetast raken en is het extra belangrijk om vroegtijdig de signalen aan te pakken. 

Vind je het lastig om de tandarts te bezoeken? Bijvoorbeeld omdat je veel angst ervaart? Dan is het belangrijk om hier werk van te maken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een tandarts die gespecialiseerd is in angsten. Zij weten niet alleen precies hoe ze met deze angsten om moeten gaan, maar bieden ook andere behandelingen aan om je hierbij te helpen. Zo wordt bijvoorbeeld een uitgebreid behandelplan samengesteld, zodat je nooit voor ongewilde verrassingen komt te staan. Ook is het in sommige gevallen mogelijk om behandelingen onder algehele narcose te ondergaan. Als angst dus echt de belangrijkste factor is en dit de kwaliteit van jouw gebit in gevaar brengt, is het goed om hier een specialist voor in te schakelen.

like Like