Welke schade kun je oplopen na een ongeluk?

,

Veel mensen willen er liever niet aan denken, maar een ongelukje kan in een klein hoekje zitten. Stel dat je bijvoorbeeld door je werkgever uitgezonden wordt naar een klant waar je onderhoudswerk moet doen. Het blijkt dat deze klant helemaal niet gedacht heeft aan de veiligheid en daardoor overkomt jou een ongeluk op de werkvloer. Dit blijkt grote gevolgen te hebben. Je bent een hele tijd uit de running want je bent fysiek niet in staat om je werk op te pakken. Na een tijdje ben je weliswaar weer lichamelijk sterk, maar blijk je mentaal nog niet in staat te zijn om weer aan de slag te gaan. Wat nu? 

De gevolgen van immateriële schade

Zoals je in het voorgaande voorbeeld hebt gezien, zijn er twee vormen van schade: de fysieke schade die jij opgelopen hebt, doordat je een ongeluk hebt gehad. Deze schade is vaak pijnlijk, maar is overkomelijk wanneer je weer goed kunt genezen. Immateriële schade, de tweede vorm van schade, kan soms veel langduriger zijn. Het kan zijn dat je mentale trauma’s hebt opgelopen waardoor je niet meer goed kunt functioneren. Dat maakt het leven een stuk zwaarder voor jou. Net zoals je voor fysieke schade een schadeclaim kunt indienen, kan dat ook bij immateriële schade. Wanneer er namelijk sprake is van schuld, dan kun je een claim bij de veroorzaker van jouw ongeluk neerleggen. Op die manier kun je zorgen dat je toch nog geld krijgt. Uiteraard gaat het in de eerste plaats niet om geld in het leven, maar met dit geld kun jij wel je vaste lasten blijven betalen, zodat jij niet in de problemen komt. Kijk daarom eens of jouw verzekering ook hulp biedt wanneer je immateriële schade hebt opgelopen. Je zult zien dat je hier heel veel baat bij kunt hebben. 

Een verzekering van Univé

Je kunt kiezen om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Met deze verzekering van Univé kun je altijd een beroep doen op een jurist die met jou gaat kijken naar hoe jij jouw probleem aan kunt pakken. Een zaak voorbereiden tegen een werkgever in dit geval, is pittig en daarom is het verstandig om hier hulp bij te zoeken. Met een goede verzekering moet dit zeker lukken. Je kunt ook kiezen voor een eenmalige verzekering. Deze zogenaamde rechtshulp on demand is ideaal voor mensen die geen zin hebben in een doorlopende verzekering, maar die wel hulp nodig hebben. Univé staat dan voor je klaar met een jurist die zich in jouw zaak vast zal bijten. 

Check de site 

Op de site van Univé kun je meer info vinden. Wil je een doorlopende verzekering, bekijk dan de mogelijkheden even. Wil je liever gelijk hulp? Maak dan gebruik van de rechtshulp on demand optie. Je vult een aantal vragen in en vervolgens word je aan jouw specialist gekoppeld. Deze kan gelijk voor jou aan het werk zodat je snel en gericht kunt zorgen dat de vergoeding krijgt waar je waarschijnlijk recht op hebt.

like Like