De voordelen van het uitbesteden van backoffice

,

Het runnen van je eigen uitzendbureau wordt vaak onderschat. Er komt zoveel meer bij kijken dan gewoon maar even mensen aan een nieuwe baan helpen. Elke dag opnieuw gaan jij en je team op zoek naar de perfecte match tussen bedrijven die werkkrachten zoeken en kandidaten die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging. Heb je die match gevonden, dan zit het werk er natuurlijk nog niet op. De administratie die hierbij komt kijken, is niet van de poes. De wetgeving hierrond is streng en dus kun je hier maar beter geen risico’s nemen. Je backoffice uitzendbureau uitbesteden is dan ook de ideale oplossing en wel om verschillende redenen.

Besparing van tijd en geld

Een goede en correcte administratie voeren, kost heel wat tijd en dus ook geld. Je moet iemand in dienst nemen die deze taken op zich neemt en dat is natuurlijk iemand die niet kan ingezet worden voor andere werkzaamheden. Door het uitbesteden van taken zoals bijvoorbeeld het opstellen van contracten, het debiteurenbeheer en de loonverwerking aan HelloFlex People bespaar je aardig wat tijd voor je team en druk je de kosten.

Verhoging van de efficiëntie

Door beroep te doen op een professionele backoffice medewerker verhoog je de efficiëntie van je onderneming zonder twijfel. Je hebt nu iemand die zich volledig kan toespitsen op alle administratieve taken. Je eigen team moet niet langer tijd vrijmaken voor taken die eigenlijk niet tot hun specialisatie behoren en je zult al snel merken dat de werking van je uitzendbureau heel wat vlotter verloopt.

Focus op de kernactiviteiten

Waarin zijn jullie absolute toppers? In het vinden van de meest geschikte werkkracht voor bedrijven. Dit is dan ook jullie kernactiviteit en de activiteit waarop de focus moet liggen. Helaas is het zo dat dit gepaard gaat met heel wat administratie, iets waarvoor je zelf op zoek moet naar een geschikte werknemer. Door het uitbesteden van de backoffice heb je meteen twee vliegen in één klap. Jij moet je niet langer zorgen maken om de administratieve taken en je kunt de volledige focus van je onderneming op jullie kernactiviteit toespitsen.

Toegang tot specialistische kennis en expertise

Bakoffice medewerkers die je onderneming komen versterken, hebben alle kennis en expertise in huis om ervoor te zorgen dat jouw administratie correct en in regel met de geldende wetgeving gevoerd wordt. Dat dit een absolute meerwaarde is voor jouw onderneming hoeft niet gezegd te worden. Je bent er zeker van dat contracten en lonen voldoen aan alle regelgeving, je weet dat je debiteurenbeheer in professionele handen is en je mag er zeker van zijn dat geen enkel detail aan het oog ontsnapt.

Iedere ondernemer heeft een droom en dat zal voor jou vast niet anders zijn. Jij wil mensen aan hun droombaan helpen en je bent er ook goed in. Het uitbesteden van werkzaamheden die niet tot je core business behoren, helpt je alleen maar verder in de groei van je onderneming en het verder verwezenlijken van je droom.

like Like