Waarom oppaswerk doen?

oppaswerk

De voordelen van oppaswerk

Overweeg je aan de slag te gaan als oppas? Het is erg leuk om als oppas aan de slag te gaan. Niet voor niets is oppassen een populair bijbaantje. Maar wat maakt een baan als oppas nou zo leuk en populair? Nou, dat komt door de vele voordelen van oppaswerk. En deze voordelen hebben wij in dit artikel voor je op een rijtje gezet, zodat je nog beter kunt nadenken of oppaswerk ook de juiste optie voor jou is. Lees snel verder en ontdek welke voordelen oppaswerk jou te bieden heeft!

Je kunt echt een verschil maken

Wanneer je tijd doorbrengt met kinderen, zal dit zeker effect op ze hebben. Zo kun je veel met elkaar delen, zoals dezelfde hobby’s, interesses of ervaringen. Je kunt echt een verschil maken in het leven van de kinderen door ze te helpen leren fietsen, hen hulp te bieden bij hun huiswerk of door ze ergens anders mee te helpen. Alles wat je doet, zal van invloed zijn op jouw oppaskinderen en je kunt met hen een langdurige band opbouwen.

Je leert zelf nieuwe vaardigheden

Je leert zelf ook nieuwe vaardigheden aan als oppasser. Deze komen zowel jezelf als je persoonlijke ontwikkeling ten goede. Zo zal je creatiever worden, beter worden in time management, meer geduld krijgen en meer zelfvertrouwen ontwikkelen. En dat zijn eigenschappen waar je zeker baat bij hebt in de toekomst.

Je krijgt goed betaald als je oppaswerk doet

Als oppasser kun je tevens lekker bijverdienen. Oppassen wordt vaak contant betaald, waardoor je geen belasting hoeft te betalen of lang op je geld moet wachten. Daarom betaalt oppaswerk beter dan andere bijbanen. En niet alleen hierom, want over het algemeen is het salaris ook hoger. Ouders betalen vaak meer als ze weten dat hun kinderen in goede handen zijn. En kies je ervoor om extra kwalificaties te behalen, dan kun je ook je uurtarief verhogen. 

Je kunt flexibel werken

Als oppasser kun je flexibel aan de slag en kun je jouw werk rond je leven inplannen en omgekeerd. Ben je nog student, dan is het zeer fijn als je zelf je werkuren kunt inplannen. Zo kun je wat minder werken in de aanloop van de tentamens en daarna juist meer. Dat is het ideale van oppaswerk. Bij andere bijbanen heb je deze flexibiliteit doorgaans niet.

Oppaswerk gezocht? Bekijk online eens waar jij oppaswerk in de buurt kunt doen. Wij wensen je veel succes!

lees ook eens: stoer en stijlvol de berg af

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)