Visitekaartjes: onmisbaar in een bedrijf

visitekaartjes

Ik heb het wel eens vaker over visitekaartjes, vanwege mijn plezier in alles wat papier is. Wat dan toch wel weer vreemd is, voor iemand die online haar werk doet.

Hoe zeer ik het internet ook toegedaan ben, hoe geweldig ik de uitvinding ook vind, er gaat niets boven papier!! Zou het daarom zijn, dat mensen een kaartje in de bus zo geweldig waarderen? Of een kaartje aan een bos bloemen? Of een gekrabbeld briefje op de keukentafel.
Of…een visitekaartje?

Iedereen heeft er eentje…

Heb je wel eens bedacht dat het bijzonder is, dat in een tijd waarin we allemaal met een pc (in de vorm van een telefoon) op zak lopen. En er bedrijfsmatig nooit iemand zonder visitekaartje zit?
Dat lijkt raar, maar dat is het niet, een visitekaartje deelt makkelijk uit Is veel persoonlijker en gezelliger dan je telefoon pakken en allebei je neus in je mobieltje stoppen.

Op visitekaartjes kan je je zelf laten zien

Bovendien, kan je op je visitekaartje ook nog eens iets van jezelf kwijt. Het maakt voor het gevoel heel wat uit of je een zakelijk grijs kaartje in je hand hebt, of een knal-oranje.
Nog leuk even je logo onder de aandacht brengen. En er even op aantekenen wanneer of waarom je met die persoon gesproken hebt.

Je denkt dat staat er toch op? Maar ik heb menigmaal verbijsterd naar een visitekaartje zitten staren: “Wie was dat ook alweer?” Daarom maak ik tegenwoordig op kaartjes altijd een aantekening!
Zorg dus (dat is even een tip) dat op je visitekaartje altijd ruimte is voor de ander om een aantekening te maken. Want heus als jij ergens bent waar je met 10 (of meer) kaartjes thuiskomt, dan wil het wel eens zo zijn, dat je – ondanks dat schattige logo en de heel mooie kleuren) niet meer weet wie dat nu ook alweer precies was…

lees ook: je business presenteren

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)