Vers afgebakken, hoe verzin je het?

vers

Over verse broodjes en marketing

‘ S morgens in alle vroegte, tenminste ik vind half negen vroeg, wandelde ik door Arnhem, mijn nieuwe home town. Het was heerlijk weer, ik liep heuvel af (in Arnhem een dingetje), toen zich de dringende noodzaak van een sanitaire stop aandiende.

Arnhem is een nijvere stad, er was zowaar al een horeca tent open: die heerlijk geurde naar versgebakken croissantjes en koekjes, enfin van die dingen die de dood voor je lijn en je cholesterol zijn.

Ik bezocht het toilet en liep naar de bar om een kop koffie te bestellen. Terwijl ik nog vocht tegen de verleiding van een lekker broodje, viel mijn oog op een van de vele kartonnen borden die in dit etablissement hingen. Borden met lekkere broodjes en dampende koppen koffie en thee. Je kent ze wel. Ze zijn bedoeld om je het laatste zetje tot kopen te geven. Het laatste duwtje: “je wil dit wel, je wil dit ECHT”.
Maar het bord wat mijn aandacht trok was echt heel bijzonder. Daar stond namelijk op: Vers Afgebakken!!

Vers afgebakken?

Ik keek om mij heen. Ik zocht de marketeer die deze geniale marketing bedacht had, ik wilde hem/haar(het maakte mij niet uit) zoenen. Geniaal!!

Die winkel bakt dus helemaal niet zelf haar koekjes, croissants, en broodjes gezond. Laat staan haar meergranenbroodjes en glutenvrije kerststollen. Dat doen ze dus echt niet. Niemand stat in de keuken, zingend het brood te kneden. Het enige wat ze doen is de voorgebakken broodjes in een voorgeprogrammeerde oven stoppen.
Maar de consument wil vers! De consument wil zelf gebakken (door de bakker dan, persoonlijk heeft ie er geen tijd voor) En dus bedenkt een marketeer de geniale kreet: Vers AF gebakken. Geen woord van gelogen. Klinkt geweldig. Vers! Zelf gebakken! Gezond! Eten die handel!

Stel nu dat…

Maar….stel de boel was niet vers…dan kwam er toch geen klant meer. Stel: ze bakten de broodjes (al dan niet vers) niet af, maar stopten ze in een zakje en zeiden: “Doet u dat thuis maar eventjes: 5 minuten in de magnetron, op de hoogste stand”
Die winkel maakte geen stuiver sorry geen 5 eurocent winst….

Lees ook eens: je bent een nummer, maar welk nummer

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)