Verkeerde Vrienden. 8 types die je liever vermijdt

verkeerde vriendin

Een Verkeerde Vriendin, het zal je maar overkomen…Om je een handje de goede richting op te helpen heb ik het volgende voor je verzameld..namelijk: 8 types die je liever vermijdt.

Ik weet niet hoe het met jullie is, maar ik kan niet zonder vriendinnen. Vriendinnen slepen je door liefdesverdriet en zorgen om de kinderen, die laten je lachen om die vervelende collega. Met mijn vriendinnen drink ik ( teveel ) wijn en eet ik roze koeken, ik verzeker je, als zij er niet zouden zijn, was ik een ander mens.

Maar de behoefte aan vriendschap, maakt ook kwetsbaar, en ik ben vast niet de enige die wel eens gevallen is voor een verkeerde vriendin….
In dit lijstje  herkende ik er wel een paar. Ben benieuwd naar jullie reacties.

8 Verkeerde Vriendinnen

1 De Hater.

Dit type heeft een hekel aan alles en iedereen, in het begin ( en dat is de valkuil) val jij daar nog buiten. En dat maakt dat je je speciaal voelt ( heel fijn als je een beetje onzeker bent) Maar na verloop van tijd kan jij ook niks goeds meer doen, alles wat je doet wordt non-stop bekritiseerd.
Ze lijken op alles en iedereen jaloers.  Als je eerlijk bent, kom je doodmoe bij ze vandaan.

2 De Bloedzuiger.

Moet ik um uitleggen?? Nee toch! We komen ze allemaal een keer tegen, die vriendin die altijd haar portemonnee vergeten heeft, boeken, spullen, sieraden leent die maar niet terug komen. Of en dat is een andere vorm: die altijd en eeuwig moet uithuilen op jouw schouder, ook als jij net even wil uithuilen…Maar op de een of andere manier, durf je niet te zeggen, dat het even niet schikt.

3 De Foutenteller.

De conversatie van dit type bestaat voor 90 procent uit het fijntjes uit de doeken doen, hoe dom anderen zijn. En ( logisch) hoe slim zijzelf is. Het is vaak iemand die in principe helemaal gelijk heeft.
Maar na een tijdje word je zo moe van dat belerende gedoe. En het begint ook akelig te voelen….het goede in de mens is toch uiteindelijk veel rustiger en vrolijker dan dat wat niet wil deugen.

4 De Manipulator.

Dit is een hele lastige om te herkennen. Want manipulatoren zijn nu eenmaal goed in het bespelen van emoties. Ook de jouwe dus…..het kan echt heel pijnlijk zijn er na jaren achter te komen dat jij helemaal niet die goede vriendin bent die je dacht te zijn. Maar een middel tot een doel….Uithuilen en opnieuw beginnen, iets anders zit er niet op. En pas op he, niet wantrouwig worden naar de rest van je vriendinnen.

5 Het Mes-in-de-rug.

Laten we hopen dat je deze vriendin nooit tegen komt, ze is vele malen erger dan een manipulator, die zet je in voor haar doelen, maar blijft er verder vriendelijk bij. Een mes in de rug steker, gaat over lijken, als het er om gaat dat ze er beter van kan worden, haar eigen positie kan verbeteren ( of met je vent de koffer in kan duiken, of iets dergelijks). Niet bang worden, dit type is schaars. En…je hebt nog een redelijke kans dat je op tijd gewaarschuwd wordt.

6 De Conversatie-steler.

Goede vriendinnen ben je om elkaars verhalen aan te horen en te delen, en elkaar helpen om te begrijpen wat er in het leven allemaal gebeurt.
Deze vriendin kenmerkt zich doordat ze je niet je verhaal laat afmaken, maar midden in jouw zin, het verhaal over neemt en verder vertelt en….er haar verhaal van maakt.
Als je een beetje onzeker bent, zou je kunnen denken dat je verhaal kennelijk niet boeiend genoeg is. Niks is minder waar. Wat waar is, is dat de conversatie-dief, zelf bar weinig inhoud heeft.Maar soms duurt het even voor je dat doorhebt

7 De vergelijker.

In het begin is ze leuk, want ze vindt jou leuk, sterker nog, ze vind alles aan je ENIG. Dat is natuurlijk een fijne boost voor je ego. Maar na een tijdje, wordt het vermoeiend, om altijd leuker, mooier , slimmer te zijn dan je vriendin. … De basis van vriendschap is gelijkwaardigheid, niet zet-me-op-een-voetstuk. En na een tijdje wordt het ok wat kil en eenzaam op dat voetstuk….

8 De roddelaar.

Begrijp me goed, een vette roddel op zijn tijd is fijn. Een AAHH, en OOOH hoort er bij in het leven. Waarom kijken we anders naar programma’s als “help mijn man is klusser, geen cent te makken, heel Holland bakt”? Maar hoed je voor de verkeerde vriendin, de vriendin die er op lijkt te leven. Zo’n vriendin die iedere keer als je haar tegenkomt wel een smeuïg verhaal heeft. Ben je er zeker van dat jij bij een andere vriendin van haar ,niet het onderwerp van zo’n verhaal bent?

lees ook: de eeuwige te laat kome

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)