Tweede gezinsautoregeling

,
Tweede gezinsautoregeling

In 2020 bezat ruim 20% van de Nederlandse huishoudens een tweede auto. Dat blijkt uit onderzoek van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid. Overweeg jij de aanschaf van een tweede auto? Dan kan de tweede gezinsautoregeling de kosten van het verzekeren daarvan verlagen. Sommige autoverzekeraars hanteren deze tweede gezinsautoregeling. Hierbij krijg je op de verzekering van je tweede auto dezelfde no-claimkorting als op die van je eerste auto. Wil je meer weten over de voorwaarden van de tweede gezinsautoregeling? Lees dan verder.

Voorwaarden tweede gezinsautoregeling

De tweede gezinsautoregeling kent een aantal voorwaarden. Zo neem je het aantal opgebouwde schadevrije jaren niet mee naar je tweede auto. Daar begin je gewoon met nul schadevrije jaren. Andere voorwaarden zijn:

  • Verzekeraars eisen vaak dat je in de laatste 2 jaar geen schade hebt gereden.
  • De waarde van de tweede auto mag over het algemeen niet meer dan € 70.000 bedragen.
  • De tweede auto staat geregistreerd op jouw naam of op die van je partner. Auto’s van kinderen komen niet in aanmerking voor deze regeling.

Tweede auto verzekeren met of zonder gezinsregeling?

Door gebruik te maken van de tweede gezinsautoregeling verzeker je je tweede auto met een extra korting. Maar let op: door uiteenlopende premies en voorwaarden van autoverzekeraars is het soms gunstiger om je eerste en tweede auto bij verschillende verzekeraars onder te brengen. Zo blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer je bij een andere autoverzekeraar een voordeligere premie vindt voor de verzekering van je tweede auto. Wil jij weten of je tweede autoverzekering afsluiten goedkoper is bij een andere maatschappij? Ga dan autoverzekeringen vergelijken. Hiermee vind je direct de goedkoopste autoverzekering die het beste past bij jouw tweede auto.

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)