4 tips voor een goede kantoorinrichting

4 tips voor een goede kantoorinrichting

Door de jaren heen heb je hard gewerkt om je bedrijf daar te brengen waar het nu is. Inmiddels is deze echter zo hard gegroeid dat je misschien zelfs wel toe bent aan een geheel nieuw bedrijfspand. Een spannende stap! Bovendien komt er ook veel bij kijken. Bij een nieuw bedrijfspand hoort immers ook een nieuwe kantoorinrichting. Dit is de uitgelezen kans om hier extra werk van te maken. Maar waar let je dan op? Hoe creëer je de beste kantoorinrichting? Hieronder geven we enkele nuttige tips die hierbij kunnen helpen. 

Laat je informeren door een deskundige 


Het is niet gemakkelijk om een goede kantoorinrichting te kiezen. Er is niet alleen heel veel mogelijk tegenwoordig, maar je moet ook nog eens in heel veel behoeften en wensen voorzien. Zeker als je bedrijf en het aantal medewerkers groeit. Daarom kan het geen kwaad om een deskundige in te schakelen. Je zou bijvoorbeeld voor een complete projectinrichting door een vakman kunnen kiezen. Zij gaan samen met jou aan de slag om de ruimtes optimaal te benutten en de perfecte werkplekken te creëren voor jouw medewerkers. Groot voordeel is dat je hier dan zelf geen omkijken meer naar hebt en zeker weet dat dit op de juiste manier wordt gedaan.  

Haal voldoende licht naar binnen 


Niemand vindt het prettig om uren achtereen in een te donkere ruimte te verblijven. Dit zorgt alleen maar voor extra weerstand. Bovendien is het gewoon niet prettig werken en kan het zelfs van invloed op de volledige gezondheid zijn. Daarom is het belangrijk om voldoende licht naar binnen te halen. Kies bij voorkeur voor een pand met veel grote raampartijen en kies met zorg de juiste raambekleding.

Lichte kleuren 


De tijd dat ieder kantoor even statig moest zijn is gelukkig voorbij. Tegenwoordig mag men kantoorpanden precies zo inrichten als ze zelf willen. Wil je voor bonte kleuren gaan? Dan is dit geen enkel probleem. Het is juist leuk om een persoonlijke touch aan het kantoor te geven. Zeker als je hier ook klanten ontvangt. Zo laat je immers meer van de identiteit van het bedrijf zien.


Wil je het liever wat rustiger houden, maar er wel voor zorgen dat je medewerkers zich hier prettig voelen en de uitstraling open en luchtig is? Kies dan bij voorkeur voor lichte kleuren of eventueel pasteltinten. Dit is bovendien een goede optie voor een kleinere ruimte, want zo laat je de ruimte ook optisch groter lijken.

Denk aan de ergonomie 


Dit lijkt misschien een open deur, maar we mogen het niet ongenoemd laten. Om de productiviteit hoog te houden is het namelijk belangrijk dat er ergonomisch gewerkt kan worden. Let hier dan ook zeker op bij het kopen van nieuwe kantoormeubelen. In de meeste gevallen geldt: goedkoop is duurkoop. Kies daarom liever voor een wat luxere inrichting waar goed over de ergonomie is nagedacht, dan dat je toch goedkoper uit wilt zijn. Op de lange termijn heb je hier alleen maar profijt van. 

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)