The Lemon Kitchen Sicilië.

lemon kitchen sicilie

Eindelijk heb ik hem dan in handen: the Lemon Kitchen Sicilië, ik ben er zo blij mee!

 Natuurlijk was ze al een heel tijdje in de handel. Maar toen het boek werd uitgebracht, zaten manlief en ik in Parijs en moesten wij dit feestje aan ons voorbij laten gaan… Wel jammer, want boekpresentaties zijn zo leuk. Vorige week, toen we heerlijk gingen eten bij Jadis, kregen manlief en ik een exemplaar van haar. De oplettende lezer heeft het al door: net zoals bij the Lemon Kitchen, waren manlief en ik bij dit boek testkoks!
Jongens, jongens, wat een feestje was dat!

Cannoli

Bij het vorige boek testen we alleen de hartige gerechten, bij dit boek mochten we ons ook aan de zoete recepten wagen. En zo kan ik nu cannoli maken. Je ziet het in de zomer wel eens bij een goede ijscoman liggen: van die opgerolde koekjes met vulling. Ik denk tegenwoordig tevreden: dit maak ik dus gewoon zelf! Het lijkt heel erg ingewikkeld, maar dat is het niet. Het is wel een werkje, dat wel. Een typisch vakantie-weekend werkje. En Lekkerrrrrrr……

eenvoudig maar rijk van smaak

Lekker is het sleutelwoord voor alle gerechten in the Lemon Kitchen Sicilië. Lekker en eenvoudig. Mocht je bij mijn verhaal over de cannoli denken: “o jee, dit is vast zo’n heel moeilijk kookboek!”, dan kan ik je vertellen dat je je vergist. De recepten van Jadis zijn zoals ze zelf zegt: “eenvoudig maar rijk van smaak”. Probeer de pasta met koolrabi en zongedroogde tomaatjes of de aardappel salade met octopus en citrus en je snapt wat ik bedoel…

Boeren linzensoep

De boeren linzensoep is wel wat bewerkelijker, maar moeilijk is het niet en zo fantastisch lekker! Toen we het recept kregen, fronste manlief de wenkbrauwen, “soep maken zonder een bouillonblokje????” Hij zag het somber in. Maar dat is dus het leuke van testkok zijn: niet beter weten, doen wat er staat. En als dat niet blijkt te werken, dan ga je in overleg. Dus wij kookten het precies zo als Jadis voorschreef. Het resultaat was verpletterend lekkere soep. Het week-end daarna kregen we gasten die we de soep ook voorzetten. Echt waar, ze aten zo ongeveer de bodem uit de pan.

Het is nog beter

Eenvoudig, maar rijk van smaak, was natuurlijk ook haar motto in haar vorige boek, maar het is haar in dit boek op de een of andere manier nog beter gelukt. Misschien komt dat door de intensieve manier waarop ze met een aantal vrouwen op Sicilië heeft samengewerkt. Misschien komt het door haar grote liefde voor Sicilië. En in ieder geval komt het door het feit dat ze een gedreven vakvrouw is.

Leven als testkok

Manlief en ik hebben alle recepten uitgeprobeerd en sommige meer dan eens. Soms omdat we met zijn drieën zochten naar de aller,aller beste manier om het recept uit te werken. Moest er toch een beetje van dit, een snufje van dat bij? Wat korter koken, wat langer laten rijzen? Maar vaak kookten we het nog een keer omdat we het zo lekker vonden, dat we het nog eens wilden eten. En soms omdat we niet konden wachten om onze gasten ermee te verrassen.

Het heet niet voor niks: the Lemon Kitchen Sicilië

Naast kookboek is het ook een “over Sicilië boek” en zo leer je de achtergronden van recepten kennen en de cultuur van alle dag. Je maakt kennis met biologische bedrijven, met een pasta “fabriek”. Je leest hoe kinderen in Sicilië al jong het belang van goed koken en lekker eten leren. En wat weet jij van tonijn, het erfgoed van Sicilië? Al dit verhalen dit boek nog eens 10 keer zo leuk. Ik geef het voor Sinterklaas aan mijn zusje: die is vorig jaar op Sicilië geweest en is ook helemaal weg van dit eiland. Naast de recepten wordt ze ook vast blij van de prachtige foto’s

Pssttt, nog even een dingetje: het boek staat bij Bruna op de nominatie voor beste kookboek van het jaar. Doe me een lol en stem even (dan stem je stiekem ook een beetje op manlief en op mij)
Klik hier op de link naar kookboek van het jaar

en als je alvast een recept van Jadis wil uitproberen, neem een kijkje bij The lemon kitchen

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)