Sparen voor de toekomst van je kinderen

kind

Wanneer je je eerste kindje krijgt dan zie je een grote toekomst voor ze. Ze groeien gelukkig op en worden zelfstandige en slimme volwassenen die weten wat ze willen. Iedere moeder heeft een bepaalde droom voor haar zoon of dochter, maar uiteindelijk willen we allemaal dat ze blij in het leven staan en dat ze kunnen doen wat zij willen. En daar kun jij nu al iets aan doen! Om een droom te kunnen verwezenlijken is er vaak geld nodig, maar denk bijvoorbeeld ook aan het moment dat je kind het huis uit gaat, zijn of haar rijbewijs wilt halen of gaat studeren. Jij kunt daar nu al bij helpen!

Op naar een succesvolle uitzet voor je kind

Zie je het al voor je? Jij als trotse mama zwaait je kind uit terwijl hij of zij op weg gaat naar de universiteit. Of stel je eens voor hoe blij ze zullen zijn wanneer zij de eerste keer auto mogen rijden nadat zij hun rijbewijs gehaald hebben. Jij kan ze hierbij helpen! Bij verschillende banken is er de mogelijkheid om al van jongs af aan (vaak zelfs al voor de geboorte van je kindje) een spaarrekening te openen.

Omdat je het geld voor langere tijd wegzet is de rente van zo’n spaarrekening bijvoorbeeld erg gunstig en dus spaar je nog sneller. Bij het openen van de rekening moet jij als wettelijk vertegenwoordiger bij zijn. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk op een spaarrekening te openen voor je kleinkinderen, maar het is verplicht om ook hier een wettelijk vertegenwoordiger van het kind bij te hebben. Per kind kan er maximaal een rekening geopend worden. Willen jullie met verschillende familieleden samen voor het kindje sparen? Dan kunnen jullie dit op dezelfde rekening doen.

Eenvoudig online aanvragen

Het aanvragen van een spaarrekening voor je kind doe je tegenwoordig eenvoudig online. Je vult online het formulier in en verzendt deze dan. Bij het aanvragen van de rekening krijg je automatisch Internet Bankieren. Hiermee kun je eenvoudig de rekening in de gaten houden. En bijvoorbeeld zien hoeveel rente er is bijgestort. Wanneer je kind 18 jaar wordt krijgt hij of zij toegang tot de spaarrekening en kunnen ze het geld gaan gebruiken. Dit is een leuk verjaardagscadeau waar je al jaren naartoe hebt gewerkt. Je kind zal dan al een eigen rekening hebben waar het geld op gestort kan worden. Wij adviseren om bij verschillende banken te kijken, want soms krijg je ook nog een welkomstcadeau.

lees ook:  wat is het doel van zakgeld geven?

en Heeft een vrouw ooit genoeg jurken

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)