Als het sneller gaat…

sneller

sneller, sneller sneller , hoger hoger hoger…..

Heb je dat nu ook? Je klikt wanhopig op de knopjes, maar dat wat je wil, sterker nog, dat wat je nodig hebt, lukt van geen meter.
Je weet dat het kan, sterker nog, het is je eerder wel gelukt…maar hoe, maar hoe…

Een dik half uur later, heb je dan vaak wel gevonden wat je zocht. Het was heel simpel en makkelijk. Een keer op de C toets klikken en drie keer op de X knop. Fluitje van een cent. Zo gebeurt.

Ik weet dat iedereen daar last van heeft, omdat ik daar laatst een goed gesprek met een stel vrouwen over had. We hebben het allemaal. En dat je dan na veel zwoegen tot de conclusie komt: het kan dus en het nog heel snel ook.

als het sneller gaat

“Maar”, zei een van ons met een zucht vanuit haar tenen “als het sneller gaat, krijg je ook steeds meer toen.”
Dat is helaas maar al te waar. Ik moest onmiddellijk aan de postbode denken, in het dorp waar ik kinderjuf was. Het was een boerendorp, 80% van de woningen waren boerderijen, die idyllisch een eindje van de weg af, in het weiland lagen.

De postbode, liep weiland in, weiland uit, legde overal de post op de keukentafel en ging met de laatst – ongeschreven – nieuwtjes weer weg.
Een prima systeem, waar iedereen zich goed bij voelde. Todat…

Totdat de grote post mijnheer van Nederland besloot dat al die boerderijen een brievenbus kregen aan het begin van de weg. Dan hoefde de postbode niet meer op en neer door het weiland te lopen.
Dat ging toch veel vlugger! De postbode had nu twee uur per week over, om nuttig werk op kantoor te doen.

Hij vond het niks, de boerinnen misten hu dagelijks praatje, de boerderijen bleven verstoken van up to date dagelijkse info, die weliswaar niet schokkend is, maar wel fijn om te weten. Soms is sneller geen aanbeveling.

vond je dit leuk? lees dan ook eens Fijn wonen

like Like
Like
1
8 antwoorden
 1. Kiki Hasselton
  Kiki Hasselton zegt:

  ik vind hoe ouder ik word, de tijd veel sneller gaat. het is altijd haasten en snel. Soms baal ik daar zo van, want er is zo veel te doen eigenlijk

  Beantwoorden
 2. Deborah
  Deborah zegt:

  Hihi, ik dacht eerst even dat je verhaal over het plaatje zou gaan. Ik bedacht mij al: Reuze handig, die wieltjes op je schoenen. Ga je net iets sneller.
  Altijd maar sneller… Dat kweekt ook verwachtingen. Verwachten kweekt vaak druk… En druk is niet altijd goed want dat geeft stress. Dus nee. Sneller is niet altijd beter.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)