Regeren is vooruitzien, verbouwen ook…

verbouwen

Waarom de zomer zo’n goed moment is iets aan je radiatoren te doen: over jagda strada en verbouwen.

Regeren is vooruitzien, zeggen ze. Daarom wordt er naar de geregeerden zo weinig omgekeken…
Dat is natuurlijk maar zeer ten dele waar, maar het is wel een leuke grap.
En met verbouwen kan je deze grap ook moeiteloos inzetten. Want verbouwen is vooruitzien. En dat je weken in de rommel zit, dat moet je een beetje op de koop toe nemen…


Verbouwen op het juiste moment is daarin wel een codewoord!

Ik denk aan mijn zusje die na 5 weken bouwen en breken zo gelukkig was, dat ze weer kon koken! Hoewel ze heerlijk en uitgebreid kan koken, bestond haar eerste maaltijd uit een gezonde Hollandse pot.
Eindelijk eens gewoon aardappelen en sperziebonen met een blinde vink en geen magnetronmaaltijden meer! Helemaal gelukkig was ze.

Een goede planner, weet dat de zomer een prima tijd is om iets te doen aan de verwarming.
Het kinkt raar, maar het is zo. Een ieder die ooit midden in de winter een  cv ketel heeft gehad die dienst weigerde (ik dus), weet dat je de zomer moet gebruiken voor dit soort klussen.

Heb je enig idee hoe erg het is, thuis te komen van je werk, waar de verwarming in staking was, om vervolgens te moeten ontdekken, dat het thuis niet beter was? Het was echt een boze droom. Die nog 2 dagen duurde ook….

Dus! Wil je iets aan de verwarming in huis doen?  Plan het nu.

Het kan zijn dat je cv ketel gewoon op is. Die dingen hebben niet het eeuwige leven, tenslotte.
Dan moet je je stevig verdiepen in alle soorten ketels. Het is even een klusje, maar het is de moeite meer dan waard. Het kan je vele euro’s schelen. Om nog maar  te zwijgen van het milieubewust bezig zijn.

Het kan natuurlijk ook zijn dat er helemaal niks mis is met je cv-ketel, maar dat je heel moe wordt van die ouderwetse radiator die om de een of andere duistere reden nog steeds in je kamer staat.
Waarom staat dat ding daar nog? Hij vloekt echt bij je mooie moderne interieur. Je wil een strakke, mooie nieuwe!  Je wil een thermar super 8 plateau


Dan is dit echt je moment. Je kan de komende maand  gerust zonder radiator in huis. Niemand zit op dit moment te bibberen. En met het afvoeren van de oude radiators, kan je de deuren rustig wijd open laten staan, ook lekker makkelijk. En de files voor de kringloopstations zijn ook al lang opgelost. Dus wat houdt je tegen? Helemaal niks!

like Like
Like
1
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)