Overstappen van zorgverzekeraar als student? Lees deze tips!

,

Ben jij een student en op zoek naar een nieuwe zorgverzekeraar? Of ben je net 18 jaar geworden en is het tijd om je eigen zorgverzekering af te sluiten? Dan helpen wij je graag een handje verder. Het is soms namelijk een hele opgave om de juiste zorgverzekeraar te vinden die bij jou past, zeker als student. In dit artikel geven we je handige tips en informatie over het overstappen van zorgverzekeraar als student.

Een zorgverzekering kiezen als student

Of je nu net bent begonnen met studeren of je bent al een poos onderweg, iedere student heeft een zorgverzekering nodig. Als student wil je zo min mogelijk kosten maken, omdat je misschien weinig te besteden hebt. Kies daarom voor de goedkoopste basisverzekering. Heb je een duurdere basisverzekering, maar wil je graag overstappen? Lees dan verder voor een aantal handige tips.

Zorgverzekering 18 jaar

18 jaar is een mooie leeftijd en een mijlpaal in je leven. Zodra je 18 jaar bent geworden, ben je wettelijk verplicht om zelf een zorgverzekering af te sluiten. Je kiest voor een zorgverzekering 18 jaar. Voor sommige studenten is dit een hele overgang zijn, omdat het betekent dat je nu zelf verantwoordelijk bent voor je eigen zorgverzekering. Gelukkig zijn er veel mogelijkheden en kies je zelf of met behulp van je ouders welke verzekeraar het beste bij jou past.

Kies de juiste basisverzekering

Er zijn veel verschillende basisverzekeringen. Ook als student heb je de keuze uit verschillende basisverzekeringen. Bij het kiezen van een basisverzekering is het belangrijk om te kijken naar welke zorg je nodig hebt en welke kosten hieraan verbonden zijn. Als je bijvoorbeeld veel sport of regelmatig naar de fysiotherapeut gaat, is het handig om een aanvullende verzekering te kiezen die deze kosten vergoedt.

Vergelijk verschillende zorgverzekeraars

Het is verstandig om verschillende zorgverzekeraars met elkaar te vergelijken voordat je overstapt. Er zijn verschillende sites waar je zorgverzekeraars met elkaar vergelijkt. Zo zie je in korte tijd welke verzekeraar het beste bij jou past. Hierbij kijk je bijvoorbeeld naar de premie, de dekking en de klantenservice. Ook kun je je laten informeren door anderen die meer ervaring hebben met verschillende zorgverzekeraars.

Kijk naar speciale studenten zorgverzekeringen

Als student profiteer je vaak van speciale studenten zorgverzekeringen. Deze zijn vaak net wat goedkoper dan reguliere zorgverzekeringen, omdat ze speciaal gericht zijn op studenten. Een voorbeeld is de studenten zorgverzekering van VinkVink. Zij hebben een lage premie, speciaal voor studenten. Wil je meer weten over deze zorgverzekering? Ga dan naar VinkVink.nl.

Het overstappen van zorgverzekeraar als student is een belangrijk moment. Laat je goed informeren en kijk goed naar alle mogelijkheden. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt bij het overstappen naar een andere zorgverzekering.

like Like