Een gids voor het begrijpen van het proces van een crematie

,

Overlijden, iets wat we allemaal ooit doen. Op het eerste gezicht lijkt dit een heftig proces en is het moeilijk te bevatten wat er allemaal komt kijken bij deze gebeurtenis. Voordat je overlijdt kan je ervoor kiezen om begraven of gecremeerd te worden. Wanneer je ervoor kiest om gecremeerd te worden, dan wordt je lichaam omgezet in as. Het proces lijkt wat eng, maar is doordrenkt van tradities. Daarnaast heeft dit proces zich in de loop van de jaren erg aangepast waardoor een crematie steeds moderner is geworden. In dit blog vertellen we je alles over hoe een crematie werkt, zodat je dit uiteindelijk beter kan begrijpen.

Voorbereiding van de overledene

Voordat een crematie kan plaatsvinden, moeten er nog een aantal zaken gebeuren en voorbereid worden. Zo moet ook het lichaam van de overledene voorbereid worden. Hiermee bedoelen we dat metalen voorwerpen zoals een kunstgebit of een ketting moeten worden verwijderd. Dit moet omdat metalen voorwerpen niet verbrand kunnen worden. Wanneer al deze voorwerpen zijn verwijderd, wordt het lichaam in een houten kist geplaatst.

Transport naar de crematie faciliteit

Het lichaam moet getransporteerd worden naar het uitvaartcentrum of de crematiefaciliteit, zoals crematie Doetinchem. Het transport wordt gedaan door een rouwauto, die speciaal is ontworpen voor dit doel. Bij aankomst op de locatie wordt het lichaam eerst geïdentificeerd en worden alle documenten die nodig zijn nagekeken. Het kan zo zijn dat de uitvaartceremonie op een andere plek plaatsvindt dan waar de crematie is. Ook in dit geval kan je een speciale rouwauto inzetten om het lichaam van plek naar plek te vervoeren. Dit hoeft niet altijd zo te zijn. Crematie Etten heeft zowel de ceremonie als de crematie op één plek.

De crematie zelf

De crematie vindt plaats in een oven, dit is een belangrijk element van het proces. De oven is een speciaal model dat ontworpen is om lichamen te verbranden door zeer hoge temperaturen. Denk hierbij aan de 760 tot 982 graden Celsius. Door de hoogte en de warmte van dit vuur verbrandt het lichaam volledig waardoor er alleen nog minerale resten achterblijven en dus uit de oven komen. Deze minerale resten worden later vermalen tot as.

Het verbranden en afkoelen

Het verbranden van een lichaam duurt normaal gesproken enkele uren. Dit is wel afhankelijk van een aantal factoren, zoals het gewicht en de manier waarop het lichaam is samengesteld. Nadat het lichaam verbrand is, wordt de oven afgekoeld en wordt de as verzameld. Wanneer de overledene nog metalen implantaten in het lichaam heeft zitten, worden deze verwijderd met behulp van magneten. De verzamelde as wordt verwerkt tot poeder. Na dit proces is het gereed om overhandigd te worden aan de nabestaanden. Begrijp jij nu beter hoe het proces van een crematie in gang wordt gezet?

like Like