Onder in het balkje van mijn pc….

pc

Onderin, daar waar dat balkje zit in mijn pc, zit een nieuwigheidje.
Normaal staan dan daar onderdelen van mijn pc waar ik naar toe kan gaan. Navigeren heet dat in  computertaal.
Natuurlijk betekent navigeren eigenlijk gewoon een schip besturen. Maar het klinkt wel lekker stoer. Navigeren klinkt veel stoerder dan aanklikken. Aanklikken, dat gewoon een beetje suf. Beetje lulletje rozenwater, zouden we vroeger zeggen. Beetje net niet helemaal iets… Nee hoor, we doen gewoon lekker of we een boot zijn en de muis is ons roer.

Waarom heet dat ding een muis, geen oren geen staart, het zegt niet piep. Het is niet schattig, in mijn geval wel roze. Maar ja hoe moet ie anders heten: handbestuurapparaat, knoppenbeheerder?
Ach laat het gewoon een muis blijven, laten we gewoon doen of het gezellig is

Maar goed, in dat balkje onderin zit ineens een nieuwe knop. Of ik moet zeggen een nieuwe feature .
Een feature is gewoon een eigenschap, je kan ook zeggen: een belangrijk kenmerk. Maar dat is dan weer zo’n mond vol. Want navigeer naar die feature dat gaat sneller en klinkt echt veel beter dan: stuur even naar dat belangrijke kenmerk toe.

een nieuw dingetje op mijn pc…

 Waar waren we gebleven? Bij die nieuwe feature op de balk onderin. Stuur nu even met je muis naar die balk. En wat zie je?
Daar staat een wolkje of een zonnetje of allebei.
En daarnaast staat een getal.
Dit alles vertelt ons wat voor een weer het buiten is.

Zonder naar buiten te hoeven kijken, weet ik nu in een oogopslag, of ik het koud heb ja of nee.
of de zon schijnt of dat het regent.
Die muis die geen muis is, navigeren zonder boot, belangrijke eigenschappen die me barst kunnen schelen, ik accepteer ze als horende bij het gebruik van een pc. Maar ik hoef van mijn pc niet te weten hoe het buiten is.
Daar kan ik maar op een manier achter komen: ik doe mijn pc uit, mijn deur open en ik ga naar buiten.

zin in meer? Lees: waarom mensen muizen haken

like Like
8 antwoorden
 1. Rory
  Rory zegt:

  Oh echt?!? Ik zie dat niet (ik gebruik een MacBook Air). Ik heb dat wel op mijn telefoon, maar heel eerlijk gezegd kijk ik er niet meer teveel op want nu – op vakantie – merk ik dat ik helemaal ‘mies’ kan worden van de weersvoorspelling.

  Beantwoorden
 2. Tessa
  Tessa zegt:

  Leuk geschreven. Bij mijn laptop heb ik ook sindskort de weer status staan. Ik vind het erg overbodig, maar goed. Het zit er en ik weet niet hoe het weg kan

  Beantwoorden
 3. Wanda
  Wanda zegt:

  Ik kijk bijna nooit op weersapp en gelukkig hebben we ook nog niet zo’n icoontje op de pc staan, gewoon de gordijnen open gooien en dan zie ik wel wat het voor weer is.

  Beantwoorden
 4. Lindaschrijfthetop
  Lindaschrijfthetop zegt:

  Ik moet weer lachen om je blog. Ik begrijp die onnuttige dingen ook niet, of ben ik te oud? Moet je met de tijd meegaan?

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)