Zo krijg je je voegen fris !!

mooie badkamer

Een mooie badkamer is heel fijn, daar zijn we het allemaal snel over eens. Maar ik heb al eens eerder opgemerkt: geef me er een schoonmaak-kabouter bij. Want een mooie badkamer is alleen mooi als hij ook stralend schoon is. Vooral de voegen tussen je badkamertegels, kunnen akelig vervuilen.

Tip 1

Ga voor grote tegels in je badkamer,  Vloertegels van 30×60 cm   zijn het meest geschikt. Grotere tegels in je badkamer beteken minder voegen. En dus kan er minder vuil worden. En als het vuil wordt heb je minder voegen te soppen.

mooie badkamer

Tip 2

Gebruik schoonmaak azijn. Je wil niet weten hoe goedkoop schoonmaakazijn is. En het is nog milieu vriendelijk ook. Giet wat azijn op een oude borstel, en schrob de voegen daarmee schoon. Er zijn heel dappere huisvrouwen die daarvoor een tandenborstel gebruiken. Dat vind ik te ver gaan. Neem een borstel met een stevige handgreep, dan kan je lekker hard boenen, ben je gelijk al je agressie kwijt en heb je een mooie badkamer

Tip 3

Ik geef wel eerlijk toe, een azijn behandeling werkt geweldig, maar je badkamer stinkt als een fabriek voor zilveruitjes en augurken. Dat kan je oplossen door de tegels en de voegen na te spoelen met water waaraan je een scheut spoelglansmiddel ( van je afwasmachine ) hebt toegevoegd.
Dat neemt niet alleen de geur weg en zorgt voor een mooie glans, het houdt ook je tegels en voegen langer schoon.

Tip 4

Bleekmiddel en Chloor werken prima, zo goed dat je het niet moet gebruiken! Dit soort middelen tasten de voeg aan. Niet doen dus, als je een mooie badkamer wil houden.

Tip 5

En tenslotte : voorkomen is beter dan blussen. Trek de badkamer ( of op zijn minst het douche gedeelte ) droog met een trekker en/of oude handdoek. Ik ben zelf altijd weer verbaasd wanneer ik zie hoeveel water er van de muur afkomt als ik daar een trekker overheen haal.

lees ook eens: ik heb iets met koffers

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)