Mondkapjes in Parijs.

mondkapjes

lees alles over mondkapjes dragen in Parijs en mijn magische krachten

Manlief en ik staan op de stoep, klaar om over te steken. Helaas staat het stoplicht op rood. Wachten dus. Hindert niks, die fantastische Parijse Metro, komt toch om de 5 minuten. Geen enkele reden om haast te hebben, dus.

Terwijl ik mijmerend op die stoeprand sta, valt mijn blik op een dame die alleen in haar auto zit. Nu is dat niks bijzonders. Bijzonder is dat ze een mondkapje op heeft.

De bereidheid tot mondkapjes dragen.

Het lijkt – voor zover ik dat kan inschatten – dat in Parijs de bereidheid tot het dragen van mondkapjes vele malen groter is dan bij ons. En nu moet je niet denken dat ze in Frankrijk zo braaf doen wat de regering wil. President Macron heeft ronduit toegegeven dat hij de Pas Sanitaire heeft ingevoerd om mensen tot inenting tegen Corona aan te zetten.
Ze hadden in Frankrijk ook zo hun Engelen, zal ik maar zeggen.

Maar die mondkapjes gaan hier dus zonder problemen voor. In de Metro draagt 99,9 % van de mensen hem. Af en toe zit er een baldadige  puber tussen, die de nes fijn vrijlaat.
Ik merk dat alleen al hun kant uit kijken werkt, ze schuiven dan snel het masker weer naar boven.
Omdat ik nu eenmaal een rottig karakter heb, maak ik er een sport van pubers te pesten door naar hun mondkapjes te gaan zitten staren. Het lijkt wel over ik over magische krachten beschik!

Het mag minder

Wanneer we drie weken in Parijs zijn, worden ook hier de eisen ten aan zien van de Corona maatregelen, minder streng. We hoeven de pas niet meer te laten zien, zoveel is ons helder. Maar hoe zit dat nu met die mondkapjes. In het kleine Paleis (laat je niks wijsmaken hoor, je zal het gebouw moeten dweilen) zie ik mensen met en zonder mondkapje.
Ik vraag aan de suppoost of het nu zit, is het nog verplicht of niet meer?
“Malheureusement, mogen we het zelf weten”, zegt ze, terwijl ze me aankijkt met een blik alsof het persoonlijk mijn schuld is.
Om haar gevoelens niet te kwetsen, houd ik mijn mondkapje op, tot ik uit haar zicht ben verdwenen.

Mondkapjes in de Metro

Net als bij ons, moeten ze in het openbaar vervoer nog op. En dat doet iedereen ook braaf. Maar langzamerhand, komt daar de klad in, steeds meer mondkapjes zakken onder neuzen. Vandaag kwam er een eind aan magische krachten die kapjes weer om hoog te krijgen.

Helaas. Maar tja…aan alles komt een einde.

Meer lezen over Parijs? lees dan de duurste plas ter wereld of lees: leven als een pensionado in Frankrijk

like Like
Like
1
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)