Duurste plas ter wereld.

plas

Wanneer ik heel nodig een plas moet, vind ik het duurste toilet ever…

Wanneer je zo als manlief en ik  dat doen, opgewekt door Parijs zwerft, dan moet je wel eens.
Ik kan er niks aan doen, het is zo als het is, maar mijn blaas is piepklein. En eist van mij dat ik regelmatig een plas doe

Wanneer je in een bos wandelt, dan is dat helemaal niet zo´n probleem. Ik duik discreet achter een boom of struik en doe wat wij vroeger een gras plas noemden.
Maar ja….dat gaat niet in de grote stad. Het lukt echt niet om discreet achter een auto te gaan zitten.
Ik heb dat ook nog nooit iemand zien doen…alhoewel.

Lang geleden liep ik samen met een kennis de hond uit te laten, langs de Zegerplas, een recreatie terrein in Alphen aan de Rijn. Op een gegeven moment hoorden we een luid gevloek. Een dame deed, luid scheldend, in de bosjes haar behoefte.
Vreemd genoeg verborg ze haar gezicht in het struikgewas en keerde ze de wereld haar omvangrijke derrière toe…

Het laat maar weer eens zien dat een dame met regelmaat een toilet nodig heeft, omdat zij nu plas moet doen

Even een plas doen in Parijs

Wat toiletten betreft, is Parijs een geweldige stad. Je hoeft maar een van de 100.000 barretjes in te lopen met de vraag of je even van het toilet gebruik mag maken. Het mag altijd.
Oké het is vaak niet het fraaiste gedeelte van het barretje. Je mag blij zijn als er een wc bril ligt en als het licht het doet. Maar tja…je moet he…..En na afloop zeg ik blij in mijn netste Frans: Merci.

Gisteren waren we naar het Petit Palais geweest (een aanrader tussen haakjes), we scharrelden zo’n beetje langs de Seine en besloten toen ons stokbroodje in de Tuilerieen op te eten. En toen…toen moest ik. Geen cafeetjes maar wel: de Piramide van het Louvre! Daar zouden ze toch zeker wel een toilet hebben. Het was even zoeken, maar inderdaad Er was een wc!

En oooo blissss er stond niet eens een rij! Ik stormde ( als je weet dat er een toilet is moet je ineens nog veel nodiger) richting toiletdeur. Bits werd ik terug geroepen: in een openbaar toilet moet je altijd eerst betalen. “Een vijftig”, zei de toiletjuffrouw in het Frans. Een vijftig….een vijftig  EEN VIJFTIGGG?????? Ben je nou helemaal be……

Maar ja, je moet maar moeten…Ik grabbelde die ene euro en vijftig cent gehaast bij elkaar en verdween in het wc-hokje.
Het was er net zo’n puinhoop als in de barretjes onderweg…

like Like
Like
1
2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)