Met jonge kinderen remigreren naar Nederland: 3 tips

Online is er veel te vinden over emigreren met jonge kinderen. Maar wat als je juist besluit om na een lange periode in het buitenland terug te keren naar Nederland? Remigreren naar Nederland kan net zo overweldigend zijn. Zeker met jonge kinderen. Zij zijn wellicht zelfs geboren in het buitenland en zullen daardoor weinig ervaring hebben met het leven in Nederland of hier geen actieve herinneringen meer aan hebben. Daarom is het goed om ze hier zorgvuldig op voor te bereiden. Maar hoe pak je dit dan precies aan? Waar moet je rekening mee houden?

  1. Kies voor de juiste kinderdagopvang

In Nederland moet je hoogstwaarschijnlijk ook een kinderdagopvang regelen. Een plek voor je kinderen om naartoe te gaan zodra jij weer aan het werk bent. Na jaren in het buitenland zullen zij wellicht echter moeite hebben met de Nederlandse taal. Een taalachterstand is niet ongebruikelijk voor kinderen die in het buitenland zijn opgegroeid of hier langere tijd hebben doorgebracht.

Wist je dat er in Nederland ook opvanglocaties zijn die speciaal voor deze kinderen zijn bestemd? Een goed voorbeeld is Truecolorschildcare. Deze locatie is speciaal ontwikkeld voor kinderen die meertalig zijn of een achterstand hebben in de Nederlandse taal. Zo zien we hier bijvoorbeeld ook kinderen terug van buitenlandse ouders die naar Nederland zijn geëmigreerd. De leidsters hier kunnen meerdere talen spreken en besteden aandacht aan de verschillende culturen. Zo worden bijvoorbeeld diverse culturele feestdagen gevierd en is er ruimte voor de kinderen om meer over hun oorsprong te vertellen. Daarnaast wordt er ook aandacht geschonken aan het verbeteren van de Nederlandse taalontwikkeling, zodat ze alvast een goede kickstart hebben voordat ze straks naar de basisschool gaan.

Ben je dus op zoek naar een kinderdagverblijf Delft? Houd er dan ook rekening mee dat dit kinderdagverblijf je kind extra kan ondersteunen in de overgang naar de Nederlandse gebruiken en het verder ontwikkelen van de taal. Hierdoor wordt de transitie voor je kind ook een stuk gemakkelijker.

  1. Bekijk samen woningen en verschillende locaties

Het kan voor jonge kinderen heel lastig zijn om terug te keren naar Nederland. Zij hebben waarschijnlijk weinig herinneringen aan het land en voelen zich meer thuis in het land waar jullie ooit naartoe geëmigreerd zijn. Waar Nederland bij jullie misschien een gevoel van thuiskomen geeft, is dit bij je kind(eren) heel anders. Het is goed om hierbij stil te staan en je kind dan ook zoveel mogelijk bij het proces te betrekken

Probeer in de maanden voorafgaand aan de verhuizing bijvoorbeeld vaker tripjes naar Nederland te boeken. Bekijk samen verschillende locaties en breng bezoekjes aan diverse woningen waar jullie interesse hebben. Als je kind een plekje vindt waar hij zich echt thuis zou kunnen voelen, maakt dit het remigreren een stuk gemakkelijker.

  1. Laat dierbare spullen naar Nederland verhuizen

Misschien ben je ooit slechts met enkele koffers naar het buitenland verhuisd en hoop je nu hetzelfde te doen. Wees je er echter van bewust dat sommige spullen in jullie huidige woning misschien van grote waarde zijn voor je kind. Vraag dus welke dingen absoluut meenemen en laat deze naar Nederland vervoeren.

like Like