4 redenen om voor een baan bij de kinderdagopvang te kiezen

Vind je het fantastisch om met jonge kinderen te werken? En overweeg je al jaren om je carrière te starten bij de kinderdagopvang? Maar ben je nog niet overtuigd of vind je het simpelweg te spannend om de knoop door te hakken? Dan wordt het hoog tijd om hier verandering in te brengen. Ze staan bij de kinderdagopvang niet alleen te springen om nieuwe medewerkers, maar het is ook nog eens ongelooflijk leuk en biedt talloze voordelen. In dit artikel geven we je vier redenen om vandaag nog voor een baan bij de kinderdagopvang te kiezen.

  1. Dankbaar werk

Toch wel een van de grootste voordelen van werken bij Kinderdagopvang Morgen of een andere kinderdagopvang bij jou in de buurt is dat het erg dankbaar werk is. Je bent de hele dag omringd met kinderen die steeds meer vertrouwen in jou krijgen. Dat niet alleen, je voelt ook de verantwoordelijkheid van het werk. De ouders van deze kinderen vertrouwen erop dat jij hun kinderen met liefde verzorgt. Ze zijn super dankbaar voor jouw werk en dat voel je. Om nog maar te zwijgen over de vele knuffels en de lieve gesprekken die je met de kinderen kunt voeren. Er zijn maar weinig beroepen waar je zoveel liefde uit kunt halen.

  1. Baanzekerheid

Ze staan al jaren te springen bij de kinderdagopvang om nieuwe, enthousiaste medewerkers. Aan vacatures kinderopvang zeker geen gebrek. De baanzekerheid als pedagogisch medewerker is erg hoog. Je kunt overal terecht met de juiste opleiding en hebt de locaties voor het uitkiezen. Na het afronden van je studie zal je dus niet lang zonder werk blijven zitten. Dat is in deze tijd niet zo vanzelfsprekend en dus zeker een pré.

  1. Belangrijke rol in de ontwikkeling van de kinderen

In de eerste jaren wordt de basis in de ontwikkeling van een kind gelegd. Dit is het moment waarop zij de normen en waarden leren die zij hun gehele leven met zich mee zullen nemen. Hoe mooi is het dat jij hier een belangrijke rol in kunt spelen? Bovendien zie je veel kinderen vanaf het moment dat zij binnenkomen en zal je dus ook zien welke stappen zij zullen nemen in hun groeiproces gedurende de periode dat ze op de kinderopvang verblijven. Het is mooi om te zien hoe de kinderen zich ontwikkelen met jouw hulp en hoe ze zijn veranderd na enkele jaren.

  1. Je brengt veel tijd buiten door

Lekker buiten spelen is niet alleen goed voor kinderen, maar het is voor jouzelf ook heel fijn om lekker veel tijd buitenshuis door te brengen. Waar dit bij veel beroepen niet altijd mogelijk is, is dat bij de kinderdagopvang zeker niet het geval. Bij de meeste opvanglocaties gaat men meerdere keren per dag naar buiten. Heerlijk om in de winter even een frisse neus te halen of in de zomer even aan je kleur te werken terwijl je ondertussen lekker quality time met de kinderen doorbrengt.

like Like