Lichaamstaal.

lichaamstaal

Laten we het eens hebben over lichaamstaal..Mijn hond  bijvoorbeeld verstaat mijn lichaamstaal prima. Hij weet wanneer ik opsta om naar de keuken te gaan en hij weet wanneer ik opsta om met hem te gaan wandelen.

Een slim beest, die hond van mij. Mijn man is ook slim, hij ziet aan me wanneer je beter niet tegen me kan praten, wanneer ik behoefte heb aan koffie en wanneer aan wijn.
Slimme vent, die man van mij. Maar hij is niet de enige slimmerik. Eigenlijk zijn we allemaal heel slim. We lezen allemaal lichaamstaal. De een doet het alleen bewuster dan de ander.
De een doet ook meer met lichaamstaal dan de ander. Als je het mij vraagt, doen een heleboel mensen niks, of te weinig met lichaamstaal.

Lichaamstaal…

Hoe kom ik daar zo bij, zal je je afvragen. Deze week ( vraag me niet naar de dag ) zag ik Donald Trum op tv. Dat is natuurlijk niet opmerkelijk, de man is dagelijks op televisie. En er is altijd wel wat. De wat in mijn geval was zijn uitval naar de rechters, die zijn beroep tegen de rechtbank die zijn ban op inreizen niet geldig had verklaard, ook ongeldig verklaarde.
Hij beet dus ten tweede male in het zand. Het eerste gerechtshof had zijn inreis-ban ongedaan gemaakt. “Haha”, zei Trump, ik zal je krijgen “dat vecht ik wel even aan. Appeltje Eitje”

En toen was het geen Appeltje Eitje. Toen kreeg hij weer ongelijk…..

Hij stond achter zijn spreekgestoelte en haalde een briefje tevoorschijn, hij las voor, dat hij het volste recht had de grenzen te sluiten. De bla bla van Trump is niet zo boeiend in dit geval. Maar zijn lichaamstaal! Oei, oei oei, die man straalde een agressie uit, die zo ongeveer recht door mijn beeldbuis kwam.
Hij spuugde de woorden uit, zijn nek was op gezwollen, zijn ogen schoten vuur, hij had de houding van een bokser, klaar voor de beslissende knock-out.

Trump liet daar ondubbelzinnig zijn “true colours “ zien: een man die door roeien en ruiten gaat als hij gedwarsboomd wordt. Zijn lichaamstaal liet daar geen twijfel over bestaan. Als de Amerikaanse bevolking lichaamstaal kon lezen waren ze massaal de straat op gegaan: “verlos ons van deze man, voor er echt doden vallen”

Maar kennelijk zijn de Amerikanen niet zo slim. Niet zo slim als mijn man. Niet zo slim als mijn hond..

lees ook: psychosomatische klachten

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)