Leve review bombing!

review bombing

Waarom review bombing een goed ding is.

Ik had er wel eens van gehoord en jij vast ook: review bombing, maar ik wist niet wat het was, jij wel? Vast niet, hoop ik want dan ben ik niet de enige noob (beginner in een game, dat weet ik, met dank aan mijn zoon, dan weer wel)

Ter zake: ik ben er achter wat review bombing is door dat ik daar van de week een verhaal in het AD las, over een serie Rings of Power. Als ik het goed begrepen heb, is dat een soort van vervolg op Lord of the Rings. Die boeken heb ik in een ver verleden ademloos uitgelezen, in een ander tijdperk heb ik ze mijn zoon voorgelezen en daarna in een recent verleden, hebben we samen met veel genoegen de films bekeken.

En toen vond ik het wel mooi geweest. Vandaar dat ik geen zinnig woord over de Rings of Power kan zeggen. Nu is de kwaliteit om iets zinnigs te zeggen, geen voorwaarde om iets online te zetten. Review bombing is daar een geweldig voorbeeld van.


Voor alle duidelijkheid: review bombing, is een internetfenomeen waarbij een groot aantal mensen of een paar mensen met meerdere accounts negatieve gebruikersrecensies online plaatsen in een poging de reputatie van een product te schaden. Met andere woorden: een klein cluppie boze mensen heeft een serieuze poging ondernomen heel veel lelijks over deze nieuwe serie online te zetten. En dat is ze nog gelukt ook.

Wat vind je nu zo goed aan review bombing?

Het mooie van deze ontwikkeling is, dat het voor iedereen klip en klaar helder wordt, dat het niet zo is, dat de hele wereld de serie Rings of Power waardeloos vindt. Dat we hier gewoon met z’n allen bij de neus genomen worden. Beduveld, belazerd, noem het zoals je uitkomt.

En dat maakt duidelijk dat niet alles wat online staat ook direct waar is.
Een inzicht waar we niet genoeg van doordrongen kunnen zijn. Nog even doorgaan met review bombing en het spreekwoord wordt: liegen alsof het online staat.

like Like
1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)