Leuke activiteiten voor in de winter

,

De dagen beginnen steeds korter te worden en voelen elke dag kouder aan. En veel mensen voelen zich in de winter minder geïnspireerd om dingen te doen. Maar er is nog steeds van alles te doen, zowel binnen- als buitenshuis. Met de volgende activiteiten zul je je deze winter zeker niet vervelen.

 

Wandelen

Strek de benen en ga wandelen. Of je nu bij jou in de buurt blijft of wat verder van huis gaat, een winterse wandeling is soms precies wat je nodig hebt om lekker uit te waaien.

 

Houd thuis een spelletjesavond

Of je nou met het hele gezin een bordspel speelt, of liever bij een online gokaanbieder kijkt welke spellen ze hebben en of je hier met PayPal kunt betalen, een spelletjesavond is de ultieme winterse activiteit. Zet de open haard aan, speel wat muziek en ga helemaal op in een spel.

 

Bezoek een kasteel

Nederland heeft enorm veel kastelen en deze zijn enorm leuk om te bezoeken. Luister naar winterse verhalen van een gids terwijl je door de gangen van een eeuwenoud kasteel dwaalt.

 

Voer de dieren in je tuin

In de winter is het voor dieren lastiger om eten te vinden. Om het ze wat gemakkelijker te maken, kun je de vogels en egels in je tuin voeren. Geef vogels water en hang vetbollen voor ze op. Egels kun je het beste droog kattenvoer geven.

 

Ga naar de Winter Efteling

De Efteling is altijd leuk om te bezoeken, maar in de winter is het toch altijd extra bijzonder. Ga hier voor een dag naartoe of verblijf in het hotel voor een weekendje weg.

 

Doe vrijwilligerswerk

Er zijn genoeg goede doelen die altijd op zoek zijn naar extra hulp. Waarom doe je niet in het weekend of een avondje door de week vrijwilligerswerk. Zo kun je teruggeven aan je gemeenschap!

 

Kaarsen

Maak je eigen kaarsen om aan te steken en het binnen gezellig te maken tijdens de donkere winterdagen. Gebruik verschillende mallen om verschillende vormen te krijgen en voeg er wat essentiële olie aan toe om er een lekkere geurkaars van te maken.

 

Schaatsen

Een activiteit die iedereen graag doet in de winter is schaatsen. Er is altijd wel een schaatsbaan te vinden, zelfs als het buiten te warm is voor een natuurlijke ijsbaan. Warm vervolgens na het schaatsen lekker op met warme chocolademelk met slagroom.

 

Leer breien

In plaats van een nieuwe sjaal of muts te kopen, kun je die ook heel eenvoudig zelf maken. Koop een paar breinaalden en wat wol en je kunt beginnen. Breien is bovendien een goede manier om stress te verminderen, omdat je je op de breinaalden moet concentreren. Op YouTube vind je veel video’s over hoe je moet beginnen.

 

Ruim je huis op

Als het te koud is om naar buiten te gaan, kun je die tijd goed gebruiken om je huis eens goed op te ruimen. Gooi dingen weg die niet meer worden gebruikt, of probeer ze online te verkopen, en maak alles goed schoon. Dat maakt het ook meteen een stuk fijner om thuis te zijn.

 

Bezoek een lokale kerstmarkt

Veel steden hebben in de winter een kerstmarkt en dit is een goede manier om lokale en kleine bedrijven te steunen. Bovendien is de kans groot dat de producten uniek zijn en dus leuke kerstcadeaus vormen!

 

Houd een filmmarathon en maak je eigen popcorn

Ga voor een traditionele filmavond (of dag!) en kijk lekker in je pyjama een aantal films. Maak zelf snacks, zoals popcorn en koekjes, om tijdens de film van te genieten. Je kunt je voetprint kleiner maken door streaming services zoals Netflix te gebruiken in plaats van fysieke dvd’s te kopen.

 

Lees een boek

Boeken lezen is een geweldige manier om in de winter te ontspannen. Je kunt deze activiteit duurzamer maken door voor e-boeken te kiezen in plaats van fysieke boeken. Deze nemen namelijk minder ruimte in beslag. Als je toch liever een boek in je handen hebt, kun je naar de bibliotheek gaan en daar een boek lenen of een tweedehandswinkel bij jou in de buurt bezoeken en daar een boek kopen.

 

Er zijn natuurlijk nog veel meer activiteiten om te doen in de winter. Er zijn bijvoorbeeld veel duurzame wintersportactiviteitendie je kunt doen als je graag weg gaat in de winter.

like Like