Hoe maak je het ’s winters gezelliger in huis?

,

Heb je het ook graag gezellig in huis? Met name in de wintermaanden is het fijn om voor sfeer te kiezen. Buiten is het koud, guur en nat, maar binnen is het warm, sfeervol en knus. We delen onze tips: hoe zorg je nu voor die warme sfeer in huis? Lees gauw verder.

Sfeer in de zithoek

De zithoek is een van de plekken waar gezelligheid belangrijk is. In de winter kruip je immers graag weg in de bank, om er het liefst de hele avond niet meer vanaf te komen. En als dat plekje knus is ingericht, zit je hier nog lekkerder. Zorg voor veel aankleding in de zithoek. Heb je bijvoorbeeld al verschillende sierkussentjes in de bank liggen, samen met een plaid of deken? Dat oogt al meteen leuk. Ook een vloerkleed onder de bank of de bijzettafel is meer dan welkom. Heerlijk aan de voeten, dat ook nog eens. Een rond vloerkleed staat extra sfeervol, want de vorm speelt daar zeker een rol in. Mocht je op zoek zijn naar nieuwe meubels, dan kun je ook meteen rekening houden met een stuk sfeer. Zo staan stoffen meubels in een warme kleur heel sfeervol, denk aan een roestoranje velvet bank. Daar wil je toch gewoon meteen op neerploffen?

Gezelligheid aan de eettafel

Naast de zithoek is dat stukje gezelligheid ook welkom aan de eettafel. Te beginnen met de meubels: ga voor karakteristiek, warm hout in je keuze voor de eettafel. Dit kun je tevens terug laten komen in de eetstoelen, of denk hier juist aan een fraaie stoffen bekleding. Het zit ‘m tevens in de decoratie. Een tafelkleed of tafelloper staat sierlijk op de tafel. Zet hier ook wat kaarsen neer. Van chique dinerkaarsen tot subtiele waxinelichtjes, het kan allemaal. Maak er een mix van, met meerdere kaarsjes naast elkaar. Heb je nog ruimte vrij? Denk dan ook aan een vaas met bloemen op de eettafel. Verse bloemen, of droogbloemen die je extra lang kunt laten staan.

Lekker de gordijnen dicht

Als het ’s avonds vroeg donker wordt, is het lekker om de gordijnen dicht te doen. Zo maak je het nog knusser in huis. Ook kies je voor meer privacy: tijdens de donkere dagen kijken voorbijgangers immers makkelijk naar binnen. Zorg daarom voor goede gordijnen voor de ramen. Kant en klaar gordijnen zijn een uitkomst, want je hebt ze snel in huis en je hangt ze gemakkelijk op. Zo heb je dus in no time mooie nieuwe gordijnen voor de ramen hangen. In je favoriete design en kleur: bepaal natuurlijk zelf hoe de ideale gordijnen eruitzien.

Decoratie in thema

Het is heerlijk om gedurende de koude maanden themadecoratie terug te laten komen in je interieur. Dat begint al in de herfst: maak een leuke herfsttafel of een herfststukje. Gebruik bladeren, kastanjes, dennenappels en ilex takken om in het stukje te plaatsen. Of maak decoratie in Halloween thema, met pompoenen en kalebassen. In de winter kies je voor een stukje in kerststijl, met dennentakken, kerstballen, kerststerren en lint. Geef het een goed plekje, op de eettafel of in de vensterbank bijvoorbeeld. Je kunt het zelf maken, of zo in de winkel halen: het is maar net hoeveel tijd je ervoor vrij wilt maken.

Lampjes en lichtjes

Sfeervolle verlichting is natuurlijk meer dan welkom in huis tijdens de donkere dagen! Je kunt meerdere lampen ophangen in huis: ga voor een combinatie van wandlampen, vloerlampen en plafondlampen. Het is leuk als het licht uit meerdere hoekjes komt. Verder kun je op verschillende plekken kaarsen neerzetten. Op de eettafel, maar net zo goed op de bijzettafel, het tv-meubel, de vensterbank en de kast. Dat maakt je elke keer weer blij als je om je heen kijkt.

Welke van de bovenstaande tips kies jij om het ’s winters gezellig te maken in huis? Pak lekker uit, want zo kom je die winter wel door in je knusse interieur.

like Like