Laat een onvergetelijke indruk achter met de mooiste gouden oorbellen

,
Laat een onvergetelijke indruk achter met de mooiste gouden oorbellen

Er zijn niet veel edelmetalen die zo in het oog springen als goud. Dat maakt het dan ook het ideale metaal voor oorbellen. In tegenstelling tot zilver heb je weinig last van oxidatie, waardoor het dof wordt en een donker laagje krijgt. Ook is de kans op allergische reacties op goud, zo goed als uitgesloten en zul je er geen huidirritaties van krijgen.

Hoeveel karaat kies je?

Je hebt er vast wel eens van gehoord: 24 karaat, 18 karaat of 14 karaat. De hoeveelheid karaat zegt iets over het percentage goud dat in het sieraad verwerkt is. Hoe hoger het getal, hoe hoger dit percentage. Bij 24 karaat is het percentage 99,99 procent en is het dus zo goed als puur goud. Bij de lagere karaten zoals 18 is dit percentage 75 procent en bij 14 karaat zit er in het sieraad 58,5 procent goud. Je begrijpt natuurlijk wel dat dit ook iets zegt over de prijs. 24 karaats gouden oorbellen zijn natuurlijk prijziger dan wanneer je kiest voor oorbellen van 14 karaat, terwijl je het verschil bijna niet ziet!

De perfecte match met vrijwel elke kleur

Bij de kleur goud denken de meeste mensen direct aan de felgele tint, maar goud is ook verkrijgbaar in een witte en rode uitvoering. En er zijn tegenwoordig ook veel oorbellen die de verschillende goudtinten combineren. Wat jij de mooiste gouden oorbellen vindt, is natuurlijk smaakgebonden, maar je kunt bij alle kleuren van de regenboog wel een mooie match vinden met witgoud, geelgoud of roodgoud. Dus of je nu gouden oorhangers draagt met een zwarte jurk, of kiest voor grote ronde creolen bij een casual outfit: je zit eigenlijk altijd goed!

Modern, maar ook duurzaam en tijdloos

Gouden oorbellen worden al vele duizenden jaren gedragen, en dat is niet voor niets. Al sinds mensen leerden om goud te bewerken, werd dit prachtige edelmetaal gebruikt voor sieraden zoals oorbellen. Het blijft namelijk altijd dezelfde prachtige kleur houden en het heeft een bepaalde elegante uitstraling dat maar weinig andere metalen hebben. Goud is ook zeer geschikt om te voorzien van diamanten en edelsteentjes, wat het weer een hele moderne twist kan geven. Zo heb je voor iedere kledingstijl wel een geschikte keuze met oorbellen van goud.

Leuk: combineer je gouden oorbellen met andere sieraden!

De kans is groot dat je niet alleen nadenkt over een goede match met je outfit, maar ook met andere sieraden die je draagt. Want er zijn natuurlijk een heleboel andere sieraden die je kunt combineren met oorbellen. Je kunt bijvoorbeeld een armbandje, ketting, neuspiercing of ringen in dezelfde kleur goud dragen, of de vormen ervan op elkaar aan laten sluiten. Je hebt echt alle mogelijkheden om je persoonlijkheid uit te dragen met gouden sieraden, maar kies vooral waar jij je prettig bij voelt!

Ga je voor groot of klein?

De grootte van gouden oorbellen kiezen, is voor de meeste mensen smaakgebonden. Ook vindt niet iedereen het even prettig om zware oorbellen te dragen, want zeker een edelmetaal als goud is zwaarder dan je denkt. Bij de grootte van sieraden van goud speelt de prijs natuurlijk ook een rol, want hoe groter een oorbel, knopje of hanger, hoe meer je hier voor moet betalen. Door te kiezen voor gouden oorbellen van 14 karaat, heb je in ieder geval altijd de voordeligste keuze, ook als je besluit om te kiezen voor die prachtige grote ronde oorbellen!

Wat de vorm zegt over jou

Net zoals je bij gouden oorbellen ontzettend veel keuze hebt uit de grootte en de kleur, kun je natuurlijk ook zelf kiezen welke vorm je gaat dragen. Oorbellen zijn er namelijk ook in alle denkbare vormen: van grote ronde geelgouden oorbel tot klein, elegant witgouden knopje in een vierkante of rechthoekige vorm. De vorm die je kiest, heeft uiteraard te maken met wat jij wil uitstralen. Zoek je een kleine subtiele versiering in je oor voor op je werk of wil je een uitbundige look versterken met grote gouden creolen op een feest? Je kunt met gouden oorbellen letterlijk alle kanten op!

 

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)