Kon ik mijn leven eens overdoen

leven overdoen

KON IK MIJN LEVEN EENS OVERDOEN

Soms denk je op een bepaald moment in je leven na, over wat je zoal bereikt hebt en wat je daar voor hebt moeten doen. Het leven heeft je bijvoorbeeld heel veel gegeven en je bent er heel gelukkig mee. Anders is het, wanneer je op dat punt aangekomen bent, dat je nadenkt en dat je ontevreden bent hoe het allemaal gegaan is. Wanneer je je leven wil overdoen…

De titel van deze blog is natuurlijk fictie want is het niet zo? Je kunt je leven niet overdoen. Maar stel je voor dat je nog niet in het verzorgingshuis woont en je hebt nog heel wat jaren voor de boeg. Zou je dan, op het punt aangekomen, er nog iets van kunnen maken wat je wel gelukkig maakt? Ik denk namelijk van wel. Wij zijn vrouwen en we zijn niet zomaar omgewaaid. We vallen wel eens maar staan toch ook weer op en gaan weer door. Zelfs op momenten in ons leven, dat we denken dat dit de laatste val was, krabbelen we toch weer op.  Misschien wel met meer power dan we ooit gedacht hadden.

Je komt sterker terug

Ik heb zelf in deze situatie gezeten en eigenlijk zelfs vaker dan een keer, en ik kwam er weer sterker uit, want dat is het verhaal wat ik hier vertel, je komt steeds sterker terug.

Het is ook eigenlijk mijn stokpaardje want hoe hebben wij vrouwen dit toch steeds? Hoe komt het dat we steeds sterker uit penibele situaties komen? Dit komt omdat we een psychologisch immuunsysteem hebben. We hebben een talent om negatieve situaties te rationaliseren en te relativeren. Daardoor voelen we ons weer beter  En uiteindelijk kunnen we er zelfs een positieve draai aan geven.
Was dit niet gebeurd, dan had ik niet geleerd dat het ook anders kan. Dat je het de volgende keer niet weer op die manier zult doen en wat voelt dat fijn!

Leren van negatieve dingen voelt superfijn.  Ook al wilde je dat het je niet overkomen was, je bent een wijzer mens geworden. Dat is toch een heerlijk iets!
Als ik mijn leven over kon doen, dan wilde ik in ieder geval het verstand hebben wat ik nu heb, dan zou ik veel dingen, heel anders aangepakt hebben. En dan had ik minder verdriet gehad. Maar ik heb het nu ook voor elkaar gekregen en dat wil ik jullie heel graag meegeven.
Zo nu en dan eens stil staan bij je leven en fantaseren over, hoe zou het anders kunnen. Leuk, die fantasie, het brengt je veel.

Lees ook ; ineens staat je leven stil

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)