In de chocola gevallen 

mars

Een ongeluk in de Mars fabriek

Soms lees ik in de krant iets waar ik de hele verdere dag om moet lachen. Dat gebeurt natuurlijk niet vaak, want meestal is het om te huilen wat je in je krant leest, vind je niet? 

Maar toen ik vandaag las, dat er bij de Mars fabriek twee mensen in de chocola gevallen waren, toen kwam ik niet meer bij van het lachen. Ik zag het voor me. Hoe ze druipend van de chocola weer uit het vat gevist werden en iedereen toeschoot om ze af te likken. 

Oké, als je met je hoofd naar beneden in een vat chocola valt, is het misschien even een benauwd momentje. Hoewel – ik kan het niet ontkennen – dat beeld van spartelende beentjes uit een groot vat gevuld met chocola ook wel heel hilarisch is natuurlijk…

Bij Mars hadden ze minder te lachen 

Maar de Mars fabriek had minder om te lachen, ze moesten 14,500 dollar, ongeveer 13.500 euro betalen aan de Amerikaanse autoriteiten. De werknemers waren – volgens de autoriteiten – niet bevoegd om op die plek te werken. 

Het is jammer dat het verhaal niet vertelt of de medewerkers ook schade hebben geleden door hun val. Het is ook helemaal niet duidelijk hoe ze in dat vat terecht gekomen zijn. Bogen ze zich misschien voorover om even een likje van de chocola te nemen? 
Je zou het toch niet denken, volgens mij staan bij de Mars fabrieken gewoon manden met repen bij de ingang, geen reden dus om van de vloeibare chocola te snoepen. 

Lampjes ophangen?

Het enige wat ik kan bedenken is dat de werknemers boven de halfvolle vaten met warme chocola hingen, om bijvoorbeeld wat lampjes in het plafond in te draaien en dat ze touwtjes van het harnas waarmee ze vastzaten het begeven hebben. Het waren niet bevoegde werkgevers, ze wisten niet dat ze de touwtjes van het harnas moesten controleren… 

Nu hebben ze voor de rest van hun leven een mooi verhaal om te vertellen. Over 20 jaar kreunen hun kleinkinderen: “oooooh nee, opa, niet weer dat verhaal van toen je in de chocola viel….” 

like Like
Like
1
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)