Ik vind alles goed

alles goed

Er zijn in mijn leven weinig zaken heilig, ik vind eigenlijk alles goed.

Hoewel het er niet zo uit ziet, ben ik in feite een makkelijk mens. Wil jij rechts, dat is goed meid, dan gaan we hier rechts. Wil jij op dit terrasje gaan zitten voor een glas wijn en nergens anders? Ik vind het best.

Wandelen in het bos? Liever over de hei? Langs de Oudhollandse weiden met koeien en molens, of toch liever langs het strand? Ik vind het allemaal leuk. Gaan we naar een hele goede, diepgaande filmhuis film? Prima. Starwars? Ook erg leuk.

En zo zat ik voor me uit turend, te bedenken hoe makkelijk ik wel niet ben. Maar wacht eens even, ben ik dan niet TE makkelijk? Dat je met mij gewoon alle kanten uit kan? Een kleurloze muis met teveel kanten? Is het wel goed om zoveel dingen leuk te vinden, is het niet een beetje te gemakkelijk.

Ik besloot dat het veel te gemakkelijk was. Het wordt gewoon tijd dat ik kleur ga bekennen. En duidelijk maak, wat ik allemaal niet leuk vind.

Toch niet alles goed

Nou in de eerste plaats ik hou helemaal niet van horror films. En naar welke film we ook gaan, ik verdom en verdraai het, om zo’n idioot grote bak popcorn mee te nemen. Nee het is niet leuk en grappig en lekker Amerikaans. Het kraakt onder de film en het plakt aan je vingers. Zie je? Niet alles is goed!

Nu we het over oneetbare zaken hebben: of we naar de Chinees, de Italiaan, de Thai of een Tapas tent gaan, dat maakt me niks uit. Maar ik weiger shushi te eten, blehhh hap kleffe rijst met zeewier. O ja, en MacDonalds vind ik ook gewoon net zo vies.

Mocht je bij me komen eten en een fles wijn mee willen nemen, geen zoete witte alsjeblieft. En als je nu denkt: ik neem mooi geen wijn mee, straks doe ik het niet goed: als je bloemen mee neemt: geen gladiolen en geen fresia’s.

Of eigenlijk: nee het maakt me niet uit allemaal, ik vind alles goed, als ik soms maar even uit kan razen….

like Like
8 antwoorden
 1. Mandy
  Mandy zegt:

  Ik ben ook makkelijk, misschien ook wel te makkelijk ja maar ik zie ook altijd een avontuur in lol. Ik maak me ook nooit druk, verdwalen we? Ja dan zijn we verdwaald, lekker van genieten want we komen echt wel weer thuis en achteraf kunnen we er nog meer om lachen (voorbeeld)

  Beantwoorden
 2. Wanda
  Wanda zegt:

  In sommige situaties ben ik heel gemakkelijk en laat ik de beslissing gerust aan een ander over, maar als het mij echt iets uitmaakt, dan laat ik mijn mening wel weten, wat niet wil zeggen dat ik dan mijn mening doordruk, maar dan wil ik wel een poging wagen.

  Beantwoorden
 3. Cynthia
  Cynthia zegt:

  Hahaha! Mooi geschreven en herkenbaar ook. Ik waai graag met alle winden mee, tenzij het een orkaan of tornado is. Ik heb wel mijn grenzen? ;-)

  Beantwoorden
 4. Deborah
  Deborah zegt:

  Mmmm ja soms is het ook wel eens goed om iets anders te willen dan de ander. Maar zo te lezen doe jij dat wel. Wanneer wij samen naar de film zouden gaan bv. Want ik ben nl wel van de popcorn. Yummie. hihi.

  Beantwoorden
 5. Rory
  Rory zegt:

  Hahahaha. Lekker duidelijk. En terugkomend op die bak popcorn. Eigenlijk is het helemaal niet hygiënisch. Je raakt stoelen of iets anders aan (meestal moet je de stoel uitklappen) en dan ga je met diezelfde vingers in een bak popcorn graaien die je vaak ook nog deelt (ok, meestal met een loved one, but still). Brrrr.

  Beantwoorden
 6. Yvonne
  Yvonne zegt:

  Leuk geschreven! Ik ben met veel dingen ook heel makkelijk, maar sommige dingen vind ik belangrijk en daar heb ik dan wel een specifieke mening in.. maar die hoef ik niet per-se heel hard te verkondigen.

  Beantwoorden
 7. Lindaschrijftop
  Lindaschrijftop zegt:

  Sommige dingen maken me totaal niet uit bijvoorbeeld bij welke eettentje we gaan eten. Maar de locatie van de vakantie vind ik wel belangrijk

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)