Ik snap niet dat… deel 2

ik snap niet dat..

Ik snap niet dat…

Ik vind het leuk om me af en toe een weekendje terug te trekken in de middeleeuwen.  Dat mensen dat vreemd vinden dat snap ik best. Dat ze  er niet aan moeten denken om ontriefd van elk comfort een heel weekend te moeten doorbrengen rond een houtvuurtje. En te slapen in een primitief tentje, maar ik vind het gewoon erg ontspannend. Volkomen nutteloos maar heel relaxed en niemand die er last van heeft. Dus moeten ze niet bij me aankomen met: “ik snap niet dat je dat leuk vind!”

Ik verwacht helemaal van niemand dat ze het snappen dat ik het leuk vind. En ze hoeven het van mij ook helemaal niet leuk te vinden. Zolang ze het mij maar gunnen vind ik alles best. Zo kijk ik ook naar anderen, die er hobby’s op na houden die ik niet begrijp.

Ik heb een heleboel mensen in mijn vrienden- en kennissenkring, die een hond in huis hebben gehaald. Daar begrijp ik nou helemaal niks van, wat is er nou leuk aan een hond. Wat ik dan weer wel snap is dat je aan zo’n beest gehecht raakt als je hem eenmaal hebt, maar ik zal er vrijwillig nooit een in huis halen. Het beest stinkt, verhaart en je moet er steeds mee uit. Nou is een zomerse avondwandeling natuurlijk niet te versmaden, maar dat beest moet ook uit bij nacht en ontij. Als ik dan per se bij nacht en ontij een avondwandeling zou willen maken, kan ik altijd nog Pokémon-Go gaan spelen. Als je een huisdier neemt heb je er de zorgen voor en honden zijn mij te bewerkelijk.

Dat ik niet zo dol op honden ben weten de mensen in mijn omgeving wel, maar ik ga ze niet vertellen: “Ik snap niet dat je dat leuk vindt, zo’n beest in huis!” Ik gun hen het genot, ik zeg niks van andermans hobby en stiekem snap ik best wel dat zo’n trouwe viervoeter voor een beetje levensgenot kan zorgen, maar voor mij hoeft het niet.

Volkstuinen

Tuinieren is ook zo’n activiteit waar ik totaal geen affiniteit mee heb. Kijk dat je je voor- en achtertuin een beetje toonbaar wil hebben, daar heb ik best een uurtje schoffelen of snoeien voor over. Maar dat je volkstuin gaat huren om daar in de grond te gaan zitten wroeten. Waarbij je je rug in de vernieling werkt, daar snap ik helemaal niks van.

Denk nou niet, dat die volkstuinen iets is van vroeger tijden, toen we nog geen supermarkten hadden en opa’s en oma’s voor groenten moesten zorgen om scheurbuik te voorkomen. Nee hoor, zelfs jonge mensen huren tegenwoordig een volkstuin. Niet omdat ze geen geld voor groente hebben, of omdat het hip is. Nee gewoon omdat ze het leuk vinden! Gek he!

Ze doen maar, ik heb er geen last van en van mij zullen ze niet horen. “Ik snap niet dat je dat leuk vindt!”
Ik weet ook wel dat groente uit eigen tuin veel lekkerder is dan die uit de supermarkt. Maar daar heb ik vriendinnen met een volkstuin voor.

lees ook: lange nagels en tuinieren

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)