Ik snap niet dat…

ik snap niet dat

Ik snap niet dat…
Je hoort en leest het steeds vaker: “Ik snap niet dat je dat leuk vind!” of “Ik begrijp niet dat je daar je tijd mee verdoet!”
Dat gaat dan vaak over iets dat iemand leuk vind en niet erg nuttig is en het klinkt vaak als een veroordeling. Als je je tijd verdoet met iets dat ik niet leuk vind ben je stom. Dat snap ik dan weer niet. Ik heb best een hoop dingen die ik niet leuk vind. Maar als anderen daar plezier aan beleven moeten ze dat vooral doen. Zolang ze daar niemand mee schaden. Je kunt je natuurlijk afvragen, of je, je tijd moet verdoen met dingen die niet nuttig zijn. Maar mijn gevoel zegt dat de “ik snap niet dat mensen” dat niet bedoelen. Al roepen ze er vaak bij: “ga iets doen met je leven!”

Ik snap niet dat…ik snap ut-nie

Ik vraag me dan af, wat zouden ze daar precies mee bedoelen. Mogen mensen niet meer ontspannen. Moeten mensen per se iets doen dat nut heeft? Zoals werken, eten en slapen?  Of mag je af en toe ook iets doen dat niet nuttig is, zoals voor de TV hangen met een familiezak paprikachips en een Six pack Schultenbrau. Niet dat ik dat wil. Maar als iemand daar behoefte aan heeft, ga ik niet roepen: “ik snap niet dat je dat leuk vind. Ga iets nuttigs doen met je leven!” Ik denk dan, dat het niet mijn vrijetijdsbesteding is en houd mijn mond. Leven en laten leven. Als iedereen dezelfde vorm van vrijetijdsbeleving zou hebben, zou het leven maar saai worden.

Vissen en jagen

Zoals gezegd, er zijn zat dingen die ik niet leuk vind en waarvan ik moeilijk kan bevatten dat iemand het wel leuk vind, maar wie ben ik om dat te veroordelen. Vissen en jagen waren ooit heel nuttig, maar tegenwoordig hebben we supermarkten, dus het turen naar een dobber aan de waterkant in de hoop dat er een vis aan het haakje komt, is tegenwoordig niet meer nuttig en het lijkt me echt vreselijk. Ik weet echter dat er legio mensen zijn die sportvissen als de ultieme vrijetijdsbesteding beschouwen. Daar  heb ik geen last van. Het heeft zelfs iets rustieks zo’n eenzame man (het zijn meestal mannen) die aan de waterkant in het decor probeert op te gaan. Ik snap niet dat iemand dat leuk vind, maar mij zul je er niet over horen.

Ik kan nog veel meer dingen bedenken, die ik niet leuk vind en die ik anderen van harte gun en ik begrijp ook best dat anderen de dingen die ik leuk vind helemaal niks vinden, maar daarover later misschien meer. Voor nu wens ik iedereen toe:
“Ga niets nuttigs doen met je leven, ga genieten!”

Lees ook: Ik snap niet dat…deel 2

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)