Hoe zorg je dat je brandschade snel opgelost wordt?

, ,

Of je nu een woning huurt of wanneer je er een gekocht hebt, het is belangrijk om te zorgen dat je goed verzekerd bent. Met de juiste verzekering kun je een hoop problemen voorkomen. Stel bijvoorbeeld dat je een kaarsje brandt op tafel en de kaars valt om. Het tafellaken vat vlam en binnen de kortste keren staat de hele tafel in brand. Het lukt je om met de brandblusser het vuur snel te doven, maar de schade is dan al aanzienlijk. Je tafel is compleet verwoest, het plafond is helemaal zwart van de rook en al je meubels stinken ontzettend vanwege de vele rook die bij de brand vrijkwam. Hoe los je in het ideale geval deze hele situatie op?

 

Zorg dat je verzekerd bent

Als je ergens gaat wonen, doe je er verstandig aan om de juiste woonverzekeringen te nemen. Als je een koophuis hebt, is het aan te raden om een opstalverzekering voor jou te regelen. Wat is een opstalverzekering? Met deze verzekering kun je schade laten uitkeren die ontstaan is aan jouw woning. In het geval van de brand uit de voorgaande alinea, kun je het plafond van je kamer weer laten herstellen door een beroep te doen op je opstalverzekering. De verzekering zal dan komen kijken en bekijken wat nodig is om de schade te herstellen. Waarschijnlijk zal een professioneel bedrijf ingehuurd worden om de boel schoon te maken en om het plafond en / of de wanden opnieuw te verven. De factuur wordt betaald door jouw verzekeraar, dus jij draait niet op voor de kosten. Let er echter wel op dat je een inboedelverzekering afsluit zonder eigen risico zodat jij ook bij hoeft te leggen om de schade te herstellen.

 

Verzeker alles

Wat veel mensen over het hoofd zien, is dat een opstalverzekering niet voldoende is om je hele huis en inboedel mee te verzekeren. Voor die laatste moet je namelijk een speciale verzekering afsluiten. Je kunt een inboedelverzekering Univé afsluiten. Met deze verzekering wordt alle schade gedekt aan spullen in je huis die je eenvoudig zou kunnen verhuizen. Denk hierbij dus aan je meubelen, aan je keukenspullen maar ook aan je telefoon of laptop. Een inboedelverzekering dekt echter meer dan dat. Je kunt je inboedelverzekering ook aanpreken wanneer je het slachtoffer bent geworden van cybercrime. Het kan gebeuren dat je computer gehacked wordt en dat jouw gegevens gestolen worden. Wanneer dit financiële gevolgen heeft, kun je een beroep doen op je inboedelverzekering. Zo zijn niet alleen je spullen goed verzekerd, maar ben geniet je ook online een stuk meer veiligheid.

 

Alles eenvoudig en snel geregeld

Wanneer je graag goede woonverzekeringen wilt afsluiten, kun je even naar de site van een verzekeringsmaatschappij als Univé gaan. Hier kun je door de voorwaarden van alle afzonderlijke verzekeringen gaan en bekijken wat het beste bij jou past. Met een paar klikken op de muis kun je je verzekering vervolgens afsluiten. Een polis afsluiten was nog nooit zo simpel.

like Like