Hoe richt je een droomslaapkamer in?

,

Wil je de slaapkamer van je dromen inrichten? Zeker doen! Het is namelijk goed mogelijk om echt iets moois van de slaapkamerinrichting te maken, zodat je hier nog liever vertoeft en nog beter tot rust komt. Dit zijn inspirerende tips en ideeën.

Heerlijk bed

Het bed is natuurlijk het belangrijkste onderdeel van de slaapkamer. Zorg daarom dat je een heerlijk bed in de kamer hebt staan, dat voldoet aan jouw wensen. Dat begint bij het matras: kies een geschikt type. Zo ligt een hard matras heel anders dan een zacht matras. Wat heeft jouw voorkeur? Een middenweg is ook een idee, met een middelhard matras. Een goed matras behoudt vorm en ventileert voldoende. Ook is het belangrijk om genoeg beweegruimte te hebben, dus zorg dat je matras en bedframe groot genoeg zijn. Wat betreft het beddengoed wil je lekker warm blijven, maar het ook weer niet te heet hebben. Kies een kussen dat ondersteuning biedt en aansluit op jouw slaaphouding: rug, buik of zij. Zo ga je heerlijk dromen – in je droomslaapkamer!

Veel opbergruimte

Het is storend als het een rommeltje is in de slaapkamer. Daarom is het goed om veel opbergruimte te hebben, voor je kleding en andere spullen. Plaats een mooie kledingkast in de kamer! Hier kun je doorgaans al genoeg in kwijt. Maar zeker als je veel kleding hebt, is een enkele kast niet altijd genoeg. Gelukkig zijn er andere slimme opbergmanieren te bedenken. Kies een boxspring met opbergruimte, waarbij je onderin het bed bijvoorbeeld lakens en handdoeken kwijt kunt. Qua bed is een boxspring ook een uitgelezen keuze, omdat dit type bed veel comfort en ondersteuning biedt.

Unieke stijl

We hebben vaak de neiging om de slaapkamer basic te houden qua styling en inrichting. Dit is natuurlijk een mogelijkheid, maar spannend is het niet. Kies liever voor een unieke look in de slaapkamer! Misschien heb je wel een duidelijke favoriete interieurstijl, zoals de industriële stijl of juist de landelijke stijl. Laat dit lekker naar voren komen in de slaapkamer. Of laat je favoriete kleur de hoofdrol spelen in de slaapkamer, nog zo’n leuk idee. Verf de muren en kies meubels in die mooie kleur, het kan allemaal. Er is genoeg plek voor accessoires in de slaapkamer, aan de muur of in de vensterbank bijvoorbeeld. Hang een schilderij op of zet een tof souvenir neer. Kleed je bed aan met extra kussentjes of een warm plaid, met een print erop. Ook leuk: maak een urban jungle van je slaapkamer, met een heleboel planten om je heen. Zo is de lucht ook meteen een stukje gezonder in de ruimte, mooi meegenomen!

Nachtkastje

Het lijkt misschien niet zo’n belangrijk meubelstuk, maar toch heb je er echt iets aan: een nachtkastje naast je bed. Of aan beide kanten van het bed, dat is natuurlijk tevens een optie. Je hebt een plekje nodig waar je spulletjes op kwijt kunt, zoals je telefoon en je sieraden. Door hier een handig hoekje voor in te richten, is het ook weer minder snel rommelig in je slaapkamer. Ga het liefst voor een wat groter nachtkastje, misschien met lades erbij. Hier kun je ook boeken in kwijt, om voor het slapengaan nog wat te lezen. En als je een nachtkastje kiest in de stijl die bij je past, is het ook een feest om tegen het nachtkastje aan te kijken. Nog een reden dus om dit meubelstuk in huis te halen.

Door comfort voorop te stellen en door persoonlijkheid toe te voegen, maak je echt iets moois van de slaapkamer. Zie jij die prachtige slaapkamer ook al helemaal voor je?

like Like