5x trouwkaarten trends in 2024

,

Ga je trouwen in 2024? Wat een prachtig vooruitzicht, gefeliciteerd! Voorafgaand aan de bruiloft is het belangrijk om de trouwkaart te maken. Vind je het leuk om een trendy trouwkaart te versturen naar je gasten? Lees dan zeker verder voor onze tips.

Elegante trouwkaart

Dé trend voor het nieuwe jaar? Ontwerp een elegante kaart voor de bruiloft. Dit is een kaart zonder poespas, maar met sierlijke details. Je kiest bijvoorbeeld voor nette kleuren, zoals beige, zand en oudroze. Ook sierlijke letters passen bij stijlvolle trouwkaarten. Denk aan letters waarbij het lijkt alsof het kaartje handgeschreven is. Qua thema past een minimalistisch en natuurlijk geheel bij het kaartje. Een botanisch thema is fraai, waarbij je verschillende bloemen en planten op het kaartje afdrukt. Maak het niet te bont. Blijf liever bij zachte kleuren of pasteltinten, dan dat je felle kleuren op het kaartje plaatst. Dat sluit immers mooi aan op het elegante karakter. Als alles perfect in balans is op het kaartje, ga je voor een prachtig geheel. Een overdreven styling is op die manier dus totaal niet nodig. Less is more!

Bijzonder papier

Je kunt de kaart drukken op standaard, witkleurig papier, maar er is natuurlijk veel meer mogelijk. Verken dan ook zeker de opties! Je kaartje valt immers meteen meer op als je voor bijzonder papier kiest. Ga voor een fraaie achtergrondkleur: van lichtbruin tot donkerpaars. Of denk juist aan transparant papier, voor een unieke look. Hier kun je mee spelen, door achter het transparante papier met de informatie erop nog een foto toe te voegen in de envelop. Wat een plaatje! Je kunt trouwens ook helemaal van het concept papier afwijken. Laat de kaart drukken op hout of glas, om maar iets te noemen. Je hebt genoeg mogelijkheden om uit te kiezen: maak er vooral gebruik van.

Luxe trouwkaart

Wil je lekker uitpakken met de bruiloft? Doe dit dan ook met de trouwkaart, en ga voor een luxe ontwerp. Zo is het een populaire keuze om goudfolie te gebruiken op het kaartje. Plaats bijvoorbeeld de datum of jullie namen in het goud op de kaart. Dat trekt direct de aandacht. Door te kiezen voor een andere materiaalsoort, ga je ook voor een luxe trouwkaart – zoals we hierboven al benoemen. Je kunt er zelfs een boekje van maken, met meerdere bladzijden. Houden jij en je partner van reizen? Denk dan aan een boarding pass als trouwkaart: dit is een leuke manier om een knipoog aan het design te geven. De envelop kan tevens een luxe uitstraling krijgen. Ga voor een envelop in een bijzondere kleur. En plak de envelop niet gewoon dicht, maar kies voor een speciale stempel sluiting met wax. Dat is een unieke, ouderwetse touch om aan het kaartje te geven. Zo is het al direct een feest om het kaartje open te maken.

Trouwkaart met extraatje

Nog een grote trend: stuur een extraatje bij het trouwkaartje. Dit kan een cadeautje zijn, zoals een stukje chocolade of iets anders feestelijks. Maar het extraatje kan ook decoratief zijn. Kleed de trouwkaart aan met een droogbloem, hartje of label erin. Of plaats een mooi lint om de kaart heen, als sluiting. Je kunt het extraatje ook heel persoonlijk maken. Is er een mooie toevoeging die past bij jou en je partner? Denk aan een souvenir of iets anders kleins.

Unieke vorm

Bij een kaartje zie je waarschijnlijk automatisch een rechthoek voor je. Maar vandaag de dag kun je uit veel meer vormen kiezen! Rond, driehoekig of asymmetrisch: ga voor een unieke vorm. Dat maakt het kaartje immers veel opvallender. Het is mooi om ook in de opmaak te spelen met de vorm. Laat de tekst bij een ronde kaart bijvoorbeeld meelopen met de ronde vorm. Zo vorm je een sierlijk geheel.

Met deze trends verstuur jij een hippe trouwkaart! Welk ontwerp spreekt je het meeste aan? Neem lekker de tijd voor het ontwerpproces, zodat de kaart helemaal naar wens is.

like Like