Het is niet eerlijk!!!

eerlijk

Het, Het Is Niet Eerlijk Spel is een mondiaal probleem

“Eerlijk zullen we alles delen, ik een beetje meer dan jij”, zongen we vroeger als we Sinterklaas liedjes zongen. Dat was een grapje, begrijp me goed. Niet eerlijk delen, was onbestaanbaar in ons gezin. Het was volkomen vanzelfsprekend.

De macht (of noem het de kracht) van de opvoeding strekt ver: ook als grijsharige pensionado kan ik me niet voorstellen dat je niet eerlijk zou delen.

In het verlengde van eerlijk delen, ligt tegen je verlies kunnen. Je speelt een spelletje, je houdt je allemaal aan de spelregels en dan kom je op een punt dat iemand gewonnen heeft.
Incidenteel gebeurde het dan dat iemand, mijn vriendje E-J bijvoorbeeld, die riep dat het niet eerlijk was en gemeen en dat er vals werd gespeeld… Arme E-J wat werd hij dan uitgelachen…

In deze bubbel van eerlijkheid leefde ik lang en gelukkig. En toen kwam Mijnheer Trump. Hij loog en bedroog en deelde volgens de parodie op het Sinterklaasliedje en dat was beslist niet bedoeld als grapje. En toen verloor hij de verkiezingen ook nog. En wat deed hij, een volwassen man? Hij riep: “het was niet eerlijk!!! Jij speelde vals!!”

Geredeneerd vanuit mijn bubbel, verwachtte ik dat heel Amerika van zijn stoel zou vallen van het lachen en keihard zou roepen: “Hahahaha, jij kan niet tegen je verlies!!! Hohoho, hihihi, ziellughhhh

Wie schets mijn verbazing dat er mensen waren, veel mensen, die hem serieus namen. Zo serieus dat ze het Capitool bestormden…
Daar is het grote `Het is niet eerlijk spel´ begonnen en voorlopig houdt het niet op.

Gisteren virtueel bladerend door de krantenkoppen, zag ik ene mijnheer Derksen die riep dat de uitslag van de Televizier ring niet correct was verlopen.
In principe interesseren beide mij werkelijk niet. Maar ik dacht: “daar hebbie ze weer, de het-is-niet-eerlijk roepers en ze krijgen nog een podium ook. Dit is toch om moe van te worden. Ga potdikkie iets nuttigs doen met je tijd!”

Om dit Het Is Niet Eerlijk Spel de kop in te drukken, zie ik twee mogelijkheden:
1 Alle media belooft plechtig nooit meer iets uit te zenden van mannetjes die roepen: het is niet eerlijk!!
2 Als mannetjes roepen het is niet eerlijk!! Twitteren, Faceboeken, TikTokken, Instagrammen we allemaal: Hohoho, hihihi, ziellughhhh !!!

Jullie mogen kiezen.

Lees ook eens: Vallen, viel, gevallen vrouw

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)