Het babyhapje, vind jij het wat?

baby

“Ik ben geen baby!” dat zeiden we op de basisschool tegen elkaar. Zoiets mocht je zeggen als de ander echt iets heel kinderachtigs van je vroeg. En na zo’n uitspraak hield de ander over het algemeen zijn/haar mond wel. 
Al kon het ook leiden tot een lekkere ruzie. De ander kon bijvoorbeeld gaan roepen: ”Baby! Baby! 
Wat een mooie aanleiding was om tot de fysieke aanval over te gaan. 

Ook je moeder wist dat ze op moest houden met bezorgd zijn, als je riep: “Ik ben geen baby!” 
Ze zuchtte dan wel eens en zei dan glimlachend: “ach, je wordt ook zo groot!” Daar was ik dan weer reuze trots op. 

Volgens mij heeft iedere vrouw van ongeveer mijn leeftijd wel dezelfde ervaring. Ik ga er dus maar vanuit dat jullie me begrijpen en mijn verdere betoog kunnen volgen. 

De verbazing van een niet baby

Als niet–baby was ik ongelooflijk verbaasd toen de Smoothies op de markt verschenen. Volwassen mensen die een fruithapje tot zich nemen in plaats van een banaan, dat vind ik al redelijk hilarisch. 
Maar volwassen mensen die hun fruithapje gaan drinken… Kom op zeg! Je bent toch geen baby. 

Het leek mij dat dit een rage met een uiterst korte levensduur zou zijn. Maar dat viel tegen. De smoothie leek hier to stay….

Is het gezond 

Ik kon mij eerlijk gezegd niet voorstellen dat gepureerde spinazie met fijngemalen rauwe biet zo gezond kon zijn. Daarin kreeg ik bijval van mensen die voor en over voeding gestudeerd hebben. 

Al dat malen en pureren, zeg maar dat drinkbaar maken, vermorzelt de vezels van het groenten en fruit. En die vezels, ja die heb je echt nodig…voor je jeweetwel. Darmwerking. Moet ik nog nauwkeuriger zijn? 

“Mooi”, dacht ik. “Einde Smoothie”. Ik had beter moeten weten. Geloof laat zich niet leiden door wetenschap en gezond verstand. 
In de vroege morgen een boterham met vezels en kaas eten, is natuurlijk lang niet zo stoer als vijf rauwe groenten door je blender jassen. Die je daarna ook nog moet schoonmaken. Want tja, je bent tenslotte geen baby meer en moet dus wel de restjes uit de scherpe messen van je blender peuteren.

Lees ook: gemiddeld of exact, waar word je gelukkig van

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)