Herfst, de griepprik en de vitaminen….

vitaminen

Herfst, de griepprik en de vitaminen…

Ik hoef niet te vertellen dat het herfst is natuurlijk: dat zie je ook wel , wanneer je naar buiten kijkt. En net als ik zullen jullie allemaal inmiddels ook wel een dikkere jas uit de kast hebben gehaald.
Rillerig worden we en verkouden.

Dit jaar heb ik me voor het eerst tegen de griep gewapend met een griepprik. De een zweert erbij , dan ander wordt er juist heel ziek van… Ik ben eens benieuwd wat het mij gaat doen.

Vitaminenvitaminen

Ondertussen neem ik natuurlijk ook andere maatregelen. Gezond eten bijvoorbeeld, voldoende vezeltjes en vitamientjes.
Het kan echt geen kwaad het verlies van de zonvitaminen aan te vullen met vitaminen D.
Vitaminen D wordt niet voor niks de zon-vitamine genoemd, daar halen we het meeste uit. Natuurlijk zit het ook in vette vis, zoals zalm en markreel. Maar zelfs als je  – zoals ik – dat lekkere vissen vindt, dan nog moet je er heeeeeel veel van eten om aan voldoende zonvitaminen te komen.

Je kan bij Flinndal.nl verschillende soorten vitaminen D krijgen in tablet, capsule en druppelvorm. Net wat je het makkelijkste vindt.

Ik zei al: om al je vitamine D uit vis te halen, moet je wel veel vis eten, nu zullen sommige slimmerds opmerken dat het verplicht is toegevoegd aan boter en halvarine en bak en braadproducten.

Dat is helemaal  waar, dat is een maatregel van de overheid om te voorkomen dat de hele bevolking een te kort aan vitamine D krijgt. Maar…. De aanbevolen hoeveelheid vitamine D per dag is 10 microgram. Als je dat via de boter wil binnen krijgen, moet je ongeveer een half pakje boter eten.

Dan maar een capsule, zou ik zeggen…

lees ook: ontdek hoe gezond fietsen is

like Like
4 antwoorden
 1. Janet
  Janet zegt:

  Ik heb laatst al te horen gekregen dat ik vitamine D tekort heb… ik heb inderdaad capsules aangeschaft (merk tot dusver geen verschil, maar dat komt wellicht nog).

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)