fbpx
Vrouw en geluk

Goede voornemens en nieuwe jaren

goede voornemens
Felice
Geschreven door Felice

De vraag is altijd: heb je een nieuwjaar nodig om goede voornemens te hebben?

Afgelopen zaterdag werd overal in het land Chinees nieuwjaar gevierd. Heel toevallig was ik die dag in Den Haag en nog in Chinatown ook. Jongens wat een herrie en een kabaal, maar wel heel erg leuk om te zien!

Terwijl ik naar die optocht stond te kijken, vroeg ik me af hoe vaak die Chinezen wel geen nieuwjaar vieren: ik hoorde er de laatste paar dagen zoveel over. De Chinezen vieren 15 dagen lang het nieuwe jaar (dat voor hen overigens steeds op een ander tijdstip valt). De belangrijkste dag is de 15de dag. Dat is de dag dat de draken dansen en iedereen op familie bezoek gaat.
Het zijn wel doorzetters die Chinezen: 14 dagen feest vieren en dan de laatste dag nog knallen! Doe het ze maar eens na. Zouden ze, zo vraag ik me dan af: ook elke dag opnieuw goede voornemens hebben? Dat zou pas echt stoer zijn!

Het Chinees nieuwjaar kent voor zover ik het kan zien, geen goede voornemens, er zijn wel zaken die men  gedurende de twee weken dat het feest duurt, niet doet. Zo koop je van de eerste tot de derde dag geen schoenen en raak je ook geen messen aan. Hoe moet dat met eten, vraag ik me af. Maar ja, als je drie dagen niet eet, dan hoef je je ook niet voor te nemen om af te vallen….

Hoe zit het trouwens dames, met de goede voornemens?

De eerste maand van het nieuwe jaar is al bijna om….Een kleine drie weken zouden in principe genoeg moeten zijn om een begin gemaakt te hebben met een nieuwe gewoonte. Hier en daar met een kleine terugval, dat kan altijd, maar geen totale fatale “laat maar” van de goedevoornemens, mag ik hopen???

Ach mochten al je goede voornemens al in rook zijn opgegaan op 3 januari, wordt dan razendsnel Chinees en begin vandaag opnieuw!

Like
1

Over de auteur

Felice

Felice

8 reacties

Geef een reactie