En dan ben je gerold…

gerold

ze waarschuwen er altijd voor en je denkt : mij overkomt het niet….en toen werd ik gerold

Het is enorm druk op de tramhalte bij Garges-Sarcelles .Dat is niet gek, het is zondag en hier in Garges-Sarcelles is het markt. Een enorme stoffenmarkt, wat ik normaal gesproken erg leuk zou vinden. Maar het is er zo druk en de kramen staan zo dicht op elkaar dat ik er claustrofobisch van wordt. Dat het best wel warm is en ik eigenlijk moet plassen (daar heb ik nu eenmaal vaak last van) helpt allemaal niet mee mijn humeur te verbeteren. En mijn focus ook niet, zo blijkt even later.

Het duurste toilet ter wereld had ik nu met liefde en plezier betaald, nu er helemaal geen een in zicht is. Dan maar snel naar huis, de trams rijden gelukkig om de 7 minuten. En daar komt er al eentje!
Ik grabbel mijn portemonnee uit mijn rugtas, haal mijn OV-kaart eruit en zorg dat ik manlief niet uit het oog verlies, want hoe al deze mensen in de tram moeten is me een raadsel.

Boze beer

Bij het instappen dringt een luid pratende mijnheer voor. Ik boots zijn klanken na, hij maakt een verontschuldigend gebaar. Terwijl ik er om sta te lachen, word ik door een beer van een vent ruw tegen een paal in de tram aangeduwd, ik verlies bijna mijn evenwicht. En ik voel me even behoorlijk bedreigd. Dat is een nieuw gevoel voor me. Ik scan mijn kaartje en plof op een stoel. De beer zit aan de andere kant van het gangpad, ik kijk hem woedend aan. Hij springt op en loopt mompelend de tram uit. “Ook in Frankrijk zitten er meer halve garen binnen dan buiten de inrichtingen”, denk ik. En grabbel naar mijn portemonnee….
Weg.
Helemaal weg.

Gerold….

Gerold door de boze beer.
Ik ga naar huis om mijn pas te blokkeren. Sukkel die ik ben. Dat had ik met mijn telefoon onmiddellijk kunnen doen. Wist ik veel.


Inmiddels heeft boze beer 50 euro  van mijn rekening gesnoept…. Ik ben een honingpot geworden.

Ach het is allemaal zo erg niet. Ik kan die vijftig euro wel missen.
Maar het voelt raar.
En het duurt lang voor dat over is.

bron afbeelding https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Station_Tramway_Ligne_5_Petit_Pierrefitte_Pierrefitte_Seine_18.jpg

like Like
Like
1
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)