Eigen bedrijf? Zo kies je het juiste relatiegeschenk

relatiegeschenk


Wanneer een relatiegeschenk goed is gekozen, kan het een geweldige manier zijn om je ​​bedrijf of merk te promoten. Er zijn alleen zoveel verschillende relatiegeschenken, dat het soms lastig is om uit het grote aanbod het juiste relatiegeschenk voor je klanten of medewerkers om te kiezen. Dit zijn 3 tips om je hierbij te helpen:

1 Bedenk wie de ontvangers van je relatiegeschenk zijn

Als de ontvangers van je relatiegeschenk uit een grote groep mensen met heterogene kenmerken bestaat, probeer dan te bedenken wat ze gemeenschappelijk kunnen hebben en kies vervolgens een relatiegeschenk dat verband houdt met dat kenmerk.

Als je niets kunt bedenken dat alle ontvangers gemeen hebben, kies dan een cadeau dat zo algemeen mogelijk is, zoals een pen, een mok of een paraplu. Om het toch origineel te maken, kun je deze laten bedrukken met een leuke tekst of afbeelding, zoals bij matrijs. Vermijd eigen logo’s of reclameslogans, want daar zit niemand op te wachten.

2 Stel je budget vast

Dit klinkt misschien vanzelfsprekend, maar het budget is een belangrijke factor als je aan het brainstormen bent over een relatiegeschenk voor je klanten of werknemers. Weet je wat je wilt en kunt uitgeven, dan kun je het aantal opties beperken en gemakkelijk kiezen binnen een bepaalde prijsklasse.

Het is ook belangrijk dat je het beschikbare budget kunt verdelen over je klanten. Aan een grote klant wil je immers meer uitgeven dan aan een kleine klant.  Is je budget zeer beperkt, geef een grote klant dan iets stijlvols, zoals een wijnset met kurkentrekker en flessenstop. Als je budget het toelaat, ga dan voor iets dat een goede indruk zal wekken, zoals een wijnkoeler, reistrolley of retro cooler box.

3 Bedenk welke indruk je wilt achterlaten

Door een relatiegeschenk te geven, laat je bij de ontvanger een bepaalde indruk achter. Vergroot je impact door het juiste relatiegeschenk te kiezen. Hiervoor is het belangrijk dat je bedenkt hoe je wilt dat je klant of medewerker je ziet. Wil je dat ze jou en je bedrijf als stijlvol, origineel of serieus ervaren? Bepaal het gewenste imago en verfijn vervolgens de opties waaruit je kunt kiezen om met je relatiegeschenk de juiste indruk te geven.

lees ook: Geef eens een verjaarskalender cadeau

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)