Een stukkie over stickers 

stickers

Er zijn twee redenen om een enorme hekel te hebben aan stickers.  

De eerste reden is natuurlijk volstrekt duidelijk: ze sticken. Een goed Nederlands woord voor plakken. En ze plakken niet een klein beetje. Ze plakken als de beste. Als ze eenmaal ergens op zitten, dan kom je nooit meer van ze af. 

Stickers plakken voor de eeuwigheid

Nou ja…nooit is natuurlijk lang. Nooit is de eeuwigheid en daar moet je geen grappen over maken. Is ook nergens voor nodig, zo’n kelere sticker blijft lang genoeg zitten om je tot redelijke waanzin te drijven.  
Ooit, meer dan dertig jaar geleden verhuisden wij van een klein miniwoninkje naar een wat rianter pand. Kinderen blij, ze kregen allebei een lekkere grote kamer. In een van die kamers had de vorige bewoonster een sticker op posterformaat op de deur geplakt. Ik heb staan krabben, staan soppen en staan boenen. Een klein fortuin aan sticker verwijderaars uitgegeven. Toen de deur vier keer geverfd. En weet je wanneer die sticker uiteindelijk definitief verdween? Juist ja, toen we een nieuwe deur in die kamer zette. 

Dat is een kwalijk aspect van stickers. Het andere aspect waar ik onaangename rillingen van krijg, is het zogenaamd grappige van veel stickers. Jongens kijk mij een lollig en grappig zijn, met een sticker waar er een paar miljoen van in omloop zijn… 

Wat bezielt je

Wat bezielt mensen toch om andermans woorden ergens op te plakken, wetende dat dit de eerst komende eeuw niet zal verdwijnen? Waarom zou je de wachtruimte op het station vol plakken met de sticker: het leven is als een frikandel, je moet het zelf speciaal maken??? 

 Kan je dan niet op zijn minst zelf een tekst verzinnen? Dan wordt het op zijn minst een tikkeltje logisch dat je dat gewoon wil vastleggen voor de eeuwigheid. Het liefst beitelde je natuurlijk jouw briljante tekst in steen, maar dat is een enorme tijdrovende klus. En tijdrovende klussen zijn in onze moderne tijd echt niet hip. 


Tja… en daarom plakken mensen dan maar stickers…nu ik er over nadenk, is het eigenlijk best wel een beetje sneu 

lees ook: klein geluk: sneeuwklokjes

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)