Duo kinderwagens: de perfecte oplossing voor tweelingouders

,

Is er een tweeling op komst? Dan komt er ontzettend veel op je af. Voordat de kleintjes er zijn, wil je natuurlijk goed voorbereid zijn. Zo is het slim om je ook alvast te oriënteren op een speciale kinderwagen voor twee kindjes.

De meeste ouders van een tweeling kiezen voor een zogeheten duo kinderwagen. Hierin is plaats voor allebei de kindjes. Extra gezellig voor de kleintjes en natuurlijk ontzettend praktisch voor de ouders!

De voordelen van een duo kinderwagen

De aanschaf van een kinderwagen voor twee kindjes brengt verschillende voordelen met zich mee. In tegenstelling tot bij twee losse kinderwagens kun je jouw duo kinderwagen ook gewoon in je eentje besturen. Je kinderen zitten niet naast elkaar, maar achter elkaar. De kinderwagen is op deze manier veel wendbaarder en ook neemt hij veel minder ruimte in. Verder heeft een duo-wagen ook een esthetisch voordeel: de wagen is helemaal in één stijl uitgevoerd, zodat het geheel perfect bij elkaar past. Net als jouw kindjes!

De verschillende soorten duo kinderwagens

Heb je een goede kinderwagen nodig die geschikt is voor twee kleintjes? Dan heb je de keuze uit verschillende uitvoeringen. De wagen waarbij de twee kindjes achter elkaar zitten is steeds populairder. In de meeste gevallen kun je er zowel een reiswieg als een zitje in zetten. Zo is de kinderwagen ook ideaal voor het vervoeren van twee kindjes van verschillende leeftijden. Je kunt ook kiezen voor een kinderwagen waarbij de kleintjes gezellig naast elkaar zitten. Hou er wel rekening mee dat een dergelijke wagen vaak meer ruimte inneemt. Daarnaast is hij vaak ook lastiger te besturen.

 

Tips voor het kiezen van een duo kinderwagen

Voordat je gelijk overgaat tot het kopen van een duo kinderwagen is het slim om te bedenken wat jij handig vindt. Gaat jouw voorkeur uit naar een wagen waarbij de kindjes achter elkaar of naast elkaar zitten? Verder is het goed om na te gaan wie de kinderwagen voornamelijk gaat gebruiken. Zeker als je partner en jij een verschillende lengte hebben, is het handig om eerst wat modellen uit te proberen in de winkel. Zo kom je er direct achter welke merken en wagens bij jullie passen. Hoop je in de toekomst nog meer kindjes te krijgen? Kies dan bij voorkeur voor een kinderwagen in een neutrale kleur, zodat hij perfect is voor zowel meisjes als jongens.

Duo kinderwagens in de praktijk

De meeste kinderwagens worden geleverd met alle basisbenodigdheden voor het praktisch en veilig vervoeren van je kleintjes. Daarnaast kan het handig zijn om wat extra accessoires toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan een fijne voetenzak kinderwagen. Hiermee voorkom je dat je kindjes het koud krijgen tijdens jullie wandelingen in de koudere maanden van het jaar. Ook een regenhoes en een speciale kinderwagentas zijn een ideale aanvulling op je nieuwe wagen. Zodra je kindjes ouder worden kan het ook fijn zijn om een meerijdplankje aan de kinderwagen toe te voegen.

Een kinderwagen voor twee kinderen is gemaakt om het op pad gaan met die lieve kleintjes een stuk eenvoudiger te maken en is altijd verkrijgbaar in diverse uitvoeringen.

 

like Like