5 tips voor een mooier gebit

,

Ben je op zoek naar manieren om een mooier gebit te krijgen? Er is meer mogelijk dan je misschien denkt, welke leeftijd je ook hebt. Het gebit is toch wel het belangrijkste onderdeel van het gezicht: daarom is het de overweging al snel waard om je gebit naar tevredenheid te maken. Ontdek onze tips.

Scheef gebit aanpakken

Zijn je tanden niet helemaal recht? Hier kun je zeker iets aan laten doen. Dit is zelfs aan te raden, want een recht gebit is niet alleen mooi, maar ook beter voor je mondgezondheid. Scheefstand kan namelijk zorgen voor problemen in de mond, zoals cariës en andere tandziekten, ontsteking van het mondslijmvlies en pijn. Besteed daarom de nodige aandacht aan je tandgezondheid. Lang niet iedereen heeft als kind een beugel gehad. Of misschien heb je wel een beugel gehad, maar zijn je tanden inmiddels toch weer schever. Kies voor rechte tanden met een onzichtbare beugel: dit is een moderne technologie die de aanpak van scheve tanden veel toegankelijker maakt. Je gaat voor rechte tanden zonder de bekende blokjesbeugel. De moderne transparante beugel is gemakkelijk te integreren in het dagelijks leven en je ziet ‘m nauwelijks zitten.

Tanden bleken

Met de juiste behandeling laat je je tanden weer recht staan. Bij DR SMILE kies je voor de begeleiding die bij jouw gebit past. Maar er zijn meer tips die je kunt toepassen voor een stralend gebit. Ben je ontevreden over de kleur van je tanden? Tanden kunnen geel worden, wat de wens tot wittere tanden oproept. Daar is een oplossing voor: laat je tanden bleken. Dit kun je zelf doen of door een professional laten uitvoeren. Vooral de tweede optie is aan te raden, zodat het bleken goed gaat. Vraag in ieder geval altijd eerst om advies. Welk type bleking past het beste bij jouw gebit? Hier zijn meerdere keuzes in te maken.

Mondhygiëne

Voordat je aan de slag gaat met het bleken van de tanden, is het verstandig om eerst te kijken naar je mondhygiëne. Gele of verkleurde tanden kunnen namelijk ook ontstaan door een gebrek aan hygiëne. Tandplak, vuil of andere aanslag: geef dit geen kans om je gebit aan te tasten. De mondhygiënist kan je gebit schoonhouden. Professionele reinigingen helpt bijvoorbeeld ook om tandsteen te verwijderen, waardoor je tanden schoner en witter worden. Bezoek deze specialist daarom zeker eens per jaar, en indien nodig vaker. Ook wat betreft de dagelijkse verzorging is het belangrijk om je gebit fris te houden. Je dient je tanden twee keer per dag te poetsen, steeds twee minuten lang. Let er goed op dat je ieder hoekje in je mond poetst. Kies er ook voor om je gebit te flossen of stoken. Poets met een elektrische tandenborstel en gebruik optioneel mondwater.

Bezoek de tandarts

Bezoek met enige regelmaat de tandarts. Het is aan te raden om dit zeker eens per jaar te doen, of zelfs twee keer per jaar. Een tandartscontrole is essentieel voor een schoon en gezond gebit. De tandarts bekijkt hoe je gebit eruit ziet en kan eventuele problemen voortijdig vaststellen en behandelen. Zo voorkom je grotere problemen aan je gebit, waar je meer last van kunt ervaren. Bezoek de tandarts daarom preventief: niet pas als je al ergens last van hebt in je mond.

Eten, drinken en tabak

Wat je eet en drinkt kan van invloed zijn op je gebit. Bepaald eten en drinken is namelijk niet goed voor de tanden. Er kan verkleuring ontstaan, of juist een gaatje. Waar je op moet letten? Denk aan koffie, thee, rode wijn en gekleurde sauzen. Veel suiker is niet goed voor je gebit, evenals zure ingrediënten. Neem hier zo min mogelijk van en spoel je mond met water na consumptie. Ook tabak is slecht voor je gebit. Stop of minder met roken, mocht je dit doen en problemen met je gebit ervaren.

Met deze tips zorg je beter voor je tanden. Je bent problemen en klachten voor, en durft weer vrijuit te lachen. Is dat geen belangrijke motivatie om je gebit te onderhouden?

like Like