Dol op het leven door Cynthia Poen

dol op het leven

Ik ben dol op het leven, verliefd bijna, elke dag is er zoveel moois om mijn bed voor uit te stappen.

Maar ik heb dan ook een prachtleven, rijk, door alle liefde die er in leeft. Toch ben ik een beetje in de war de laatste tijd, door het constante omschakelen. Eerst was daar covid, in het staartje ervan was daar de rel van TVOH en de oorlog volgde direct erna. En het is teveel, teveel om te bevatten, ik kan niet meer mee in die enorme tsunami van ellende en als ik niet uitkijk stomp ik af.

dol op het leven

Dus ga ik vroeg wandelen, fijn naar buiten als de wereld nog slaapt. Ik zie de zon voorzichtig geboren worden, luister naar de vogels of naar mijn eigen muziek en zet eenvoudigweg de ene voet voor de andere. Soms regen ik zeiknat, soms heb ik mazzel en is het zalig buiten.

In het landschap om me heen huppelen schattige lammetjes in de wei, ik zie narcissen en krokussen en merels slepen met takjes en ander gedoe. Voor even verstop ik me van de grote boze wereld, uit zelfbehoud, en zelfs daar voel ik me stiekem schuldig over.

Maar hoeveel zin heeft het als ik verzand in al dat verdriet, dus in plaats daarvan klamp ik me vast aan het kleine, aan al het mooie dat er is.

al het kleine, mooie wat er is

Zonder file in een ruk naar je werk kunnen rijden, een paar jaar jonger worden geschat, spontane weergaloze seks hebben omdat de kinderen onverwachts gaan logeren, een mooie reactie op een van mijn blogs, een warme douche als ik verkleumd en doorweekt van een hevige regenbui thuiskom, verhaaltje voor het slapen gaan met twee rozige kindjes aan mijn zij, een warme glimlach van een onbekende of een wc-rol die nog niet op is in de kroeg. 

Zelfs wakker worden na een kermisavond, en dan in een broekzak nog een klef handje euro’s vinden. Het zijn stuk voor stuk geluksmomentjes.

Elke dag komen er nog steeds nieuwe bij, rijgen zich ontelbare, fantastische geluksmomentjes aaneen. En blijf ik ondertussen hopen, op vrede voor iedereen!

lees ook van Cynthia Poen: Zegeltjes

Meer lezen van Cynthia? Vind ze leuk! https://cynthiapoen.nl

like Like
1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)