Dit ongedierte wil je echt niet in je slaapkamer hebben

,

Sta jij ‘s morgens weleens op met onverklaarbare rode bulten op je lichaam of heb je bloed op je witte dekens gezien? Dan is er een kans dat je bent gebeten door bedwantsen. Ze komen in Nederland niet vaak voor, maar als je terugkomt van het buitenland, is de kans aanwezig dat je ze per ongeluk hebt meegenomen als onbedoeld souvenir. Deze beestjes kruipen graag bij je in bed. Het zijn kleine, roodbruine insecten die zich graag verstoppen in naden en spelen. Je ziet ze niet snel, maar ‘s nachts kun je ze wel zien. Je wilt ze zeker niet in je slaapkamer hebben.

Wat zijn bedwantsen?

Bedwantsen zijn insecten die zich graag schuil houden in je matras, meubels of je dekbed. Je ziet de diertjes overdag bijna niet, maar ‘s nachts komen ze tevoorschijn. In Nederland komen ze niet veel voor. Maar in het buitenland wel. Zo neem je ze vaak onbedoeld mee vanuit je hotelkamer. De bedwants kan tot wel maanden lang overleven. Ze gaan ook graag met je mee in je koffer en backpack. Daarom is het verstandig voordat je teruggaat naar Nederland, je spullen te controleren op bedwantsen. Zie je bruinzwarte puntjes op je laken of het matras? Dat zijn de uitwerpselen van de bedwants.

Gebeten door een bedwants

Deze diertjes houden van bloed. Daar leven ze op. Om deze reden bijten ze mensen. Als reactie krijg je een rode, extreem jeukende bult. Je merkt meteen dat het anders voelt dan een muggenbult. Je voelt het niet wanneer je gebeten wordt, maar staat er ‘s morgens mee op. Dit insect kan meerdere keren bijten, waardoor je vaak meerdere bultjes op een gebied op je lichaam hebt. Maak je niet druk; je kunt niet ziek worden van een beet door een bedwants. De jeuk is alleen erg vervelend. Als je eraan krabt, kun je daardoor een ontsteking krijgen. Daarom kun je de huid beter koelen of een crème op je huid smeren, zoals bijvoorbeeld aloë vera. Vaak gaat de jeuk vanzelf weer over.

Bedwantsen bestrijden

Vaak denken mensen ten onrechte dat een bedwants graag in een vieze slaapkamer verblijft. Of je wel of geen last van de diertjes hebt, heeft niets met je hygiëne te maken. Schaam je dus niet als je deze diertjes tegenkomt in je slaapkamer. Natuurlijk is bedwantsen bestrijden wel belangrijk. Helaas is het lastig om ze zelf te bestrijden. Wel kun je na terugkomst in Nederland het best al je kleding op 60 graden wassen, want dat overleven deze diertjes niet. Zie je ze lopen op je matras? Dan kun je beter de ongediertebestrijding Haarlem inschakelen om de diertjes te doden. Een professional zal de hele omgeving grondig schoonmaken.

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)