De Ivar pin, mijn wanhopige zoektocht.

ivar pin

Dit verhaal over mijn wanhopige zoektocht naar de Ivar pin wordt beslist niet gesponsord door Ikea. 

Al jaren en jaren staan verspreid door ons huis de Ivar kasten van Ikea. Heel handige kasten, ik kan niet anders zeggen. Je kan ze op veel manieren inzetten en dat deden wij ook. Soms hadden we even een kast te veel en die haalden we dan uit elkaar en zetten we opzij. De ijzeren pinnetjes die je nodig hebt om de plank in het rek te leggen, deden we dan in een plastic zakje en dat plakten we aan het rek vast. 

Maar tijdens onze verhuizing sloeg het noodlot toe! De Ivar pin in het zakje nam de benen! Weg waren ze… Allemaal, twintig stuks om precies te zijn.  
Omdat we toch bij Ikea waren, informeerden we bij de inlichtingen balie in die grote hal, waar je uit immense rekken, je spullen moet zien te verzamelen, hoe of we toch aan een Ivar pin (of twintig) konden komen. 

Halleluja! Niets was simpeler: bij de informatiebalie of gewoon online bestellen. Gratis en voor niks. 
Na een uur worden wij altijd moe, het vooruitzicht nog eens ergens in de rij te gaan staan, was ons te veel. 
Ik zou ze de volgende dag wel even online bestellen. 

De Ivar pin online 

Ik opende de volgende dag mijn laptop. Hoe noemen ze zo’n ding eigenlijk? Dacht ik. Pin? Duvel, plankendrager, of heeft het een prachtige Zweedse naam als pleunkendreuger? 
Ik tikte van alles in, maar zo’n pinnetje kreeg ik niet boven water. 
 
“Weet je wat”, dacht ik “Ik omschrijf het gewoon. Dat zullen ze heus wel snappen” Helaas, er viel niets te omschrijven! Een serie nummer moest ik hebben. Te vinden bij de productinformatie. Nergens te beroerd voor (en ik wilde mijn kast graag opzetten) klikte ik op de productinformatie. 
Daar zag ik ze staan, mijn pinnen. Ja, je moet ze uit de plank loshalen, in een gatje stoppen en click! de plank er opleggen. 

Het serienummer 

Click… is zelfs in het Zweeds geen serienummer, dat weet ik zeker. Ik besloot te bellen in de hoop dat een mens mij zou helpen. Ik belde, worstelde me door ongelogen 8 keuzemenu’s heen. 
Toen ik een mens aan de lijn had vroeg ik: mevrouw hoe noem je zo’n pinnetje voor de Ivar kast waarmee je de plank vastlegt? 

Haar reactie: wat is het serienummer? Nadat de mevrouw in kwestie zich ervan overtuigd had, dat er geen serienummer was, ook niet bij de productinformatie, ging zij op pad. Om het serienummer te zoeken. Na 5 minuten kwam ze opgewekt terug. Het serienummer had ze hoor, maar die pinnen hadden ze helaas niet meer… 

De productie gestopt. 

Op mijn vraag hoe dat nu toch kon, dat zo’n essentieel onderdeel niet meer te verkrijgen was, was het een tel stil. Toen zei ze: ”Ja, daar kan ik u niets zeggen mevrouw. Waarschijnlijk zijn ze in Zweden met de productie gestopt” 
Je hoeft niet bij de keuringsdienst van Waarde te werken om mensen hele domme dingen te laten zeggen.  

En daar was hij: onze Ivar pin

Ikea ligt op hink-stap-sprong afstand, naast de Hornbach waar we toch moesten zijn. We besloten het te proberen: en gingen naar de informatiebalie. We trokken een nummertje. Wachttijd 10 minuten. 

En toen ineens…toen zag ik het. Helemaal tegen de achtermuur. Allemaal vakjes…en daarboven hing een bord: onderdelen. En op twee van die vakjes stond: Ivar pin. Dat ding heet dus gewoon een pin! Haastig voor iemand ons (in verband met de schaarste aan deze pinnen) kon tegenhouden, plukte ik 20 pinnen uit het bakje. We stopten ze veilig in onze jaszakken en gingen zo snel als we konden de winkel uit. Met pinnen.

Lees ook eens: Naar Ikea

like Like
Like
3
6 antwoorden
 1. Jeroen
  Jeroen zegt:

  De ikea website kent het nummer niet maar je kan ze ook bij Amazon bestellen. IVAR plankdrager (6 * 40mm). In een doosje van 20 stuks. Volgende dag in huis.

  Beantwoorden
 2. JB
  JB zegt:

  Rijkelijk laat, maar 101324 lijkt het juiste serienummer te zijn. Inderdaad raar dat dat niet in de handleiding staat, die dingen raken regelmatig kwijt.

  Beantwoorden
  • San
   San zegt:

   dankjewel!!! ik heb net een half uur met een chatmedewerker in de clinch gelegen omdat zij het ook niet kon vinden.. zonder nummer ben je nergens in deze wereld ;-)

   Beantwoorden
 3. Felice Veenman
  Felice Veenman zegt:

  Beste Jaqueline, die pinnetjes zitten inderdaad verstopt in de planken, wanneer je ze koopt. Mijn probleem was dat ik de planken al lang in bezit had en dat ik tijdens een verhuizing de pinnetjes kwijt raakte…Ik wip ze eruit met een schroevendraaier.

  Beantwoorden
 4. Jacqueline Rensen
  Jacqueline Rensen zegt:

  Hallo Felice,

  Graag bespaar ik mezelf een extra gang naar de Ikea. De pinnetjes zitten verstopt naast de plank in het ijzeren beslag. Maar de vraag is nu: hoe krijg ik de pinnen er in hemelsnaam eruit?!

  Weet jij dat toevallig?

  Vriendelijke groet,
  Jacqueline

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)