De aller aller mooiste meisjesschoenen

kinderschoenen

Een kinderschoen en meisjes dromen

De aller, aller mooiste meisjesschoenen, die ik me uit mijn jeugd kan herinneren waren….mijn moeders oude schoenen. Er lagen een paar van haar schoenen in onze verkleedkist. Nee, dat waren niet haar dagelijkse stevige stappers, waar ze drie keer per dag de hond mee uit liet.
Dat waren haar chique avondschoenen. Er waren er verschillende: een paar had hele hoge hakken, een ander paar had een sleehak. Mijn vriendin en ik trokken ze om beurten aan en wankelden dan door de kamer: wat waren wij mooi! en groot!  en ontzettend deftig!

Het blijft de droom van ieder meisje: hele mooie dames schoenen. En daarin maken we niet altijd verstandige keuzes. Toen mijn dochter 16 jaar was, wilde ze perse en absoluut op haar hakken mee, Parijs in…..ik zal jullie het drama besparen: laat ik volstaan met te vertellen dat je ook zonder schoenen door Parijs kan lopen.

Goede schoenen voor meisjes

Goede kinderschoenen, hoeven allang niet meer duur te zijn. En dat is – zeker in deze dure tijd- meer dan een beetje prettig. Want waar je als moeder ook op kan besparen: nooit op kinderschoenen, die moeten goed zijn. Een mens heeft tenslotte maar een rug, en die wordt door twee voeten gedragen. Alle reden om zorgvuldig kinderschoenen te kiezen. Gelukkig betekent goedkope meisjesschoenen echt niet meer: slechte kwaliteit meisjesschoenen. In de sale kun je als moeder verantwoord je slag slaan. Jij blij, kind blij.

Hoewel het verleidelijk is, ik weet het, raad ik nooit aan om in een sale schoenen op de groei te kopen. Je weet namelijk niet hoe hard je kind groeit. En daar zit je dan met leuke winter schoenen, die je kind de volgende zomer past.
Nee, als je hebberig wordt, dan koop je gewoon een paar extra. Want een extra paar schoenen, dat is echt geen overbodige luxe.

Waar let je op bij het kiezen van een kinderschoen?

  • Stevige schoenen met flexibele zolen die goede ondersteuning bieden aan de voeten.
  • Een degelijk voetbed.
  • Als het even kan: steun bij de hiel. Flipflops, zijn prima voor het zwembad, maar niet om een hele dag op te lopen…
  • Kinderschoenen mogen geen hakjes hebben, zelfs geen kleine! Ja ik weet het kleine meisjes willen dolgraag op hakken lopen. Dat mag, als ze met de verkleedkist spelen! Want je hebt maar een rug, weet je wel… En hakken zijn echt slecht voor je rug. Ga maar eens 10 minuten op je tenen lopen, dan weet je wat ik bedoel.
  • En tenslotte: mijn kinderschoenen zijn vrij van kinderarbeid. Wat ik voor mijn kinderen niet wil, wil ik tenslotte ook niet voor een ander kind…

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)