Aardig zijn

aardig

Misschien moeten we – schreef ik op mijn site BabyenKind – voorzichtig zijn met vooral meisje op te voeden met het idee dat ze aardig moeten zijn.
Aardig willen zijn, kan ons aardig in de problemen brengen.

Genoeg verhalen bekend van vrouwen die zich zelf kwijt raakten in aardig en voorkomend, lief en vriendelijk zijn. Aan het einde van hun verhaal, wisten ze niet meer wie ze zelf waren, laat staan wat ze zelf wilden.

Aardig zijn is zure slagroom

Daardoor is aardig zijn, misschien een beetje in een verkeerd daglicht komen te staan. Het was de slagroom op het toetje, maar wel zuur geworden slagroom. De vrolijke spikkels die er ten overvloede overheen gestrooid waren, zijn nu vlekken in vieze nepkleurtjes op de witte room En dat is een beeld, waar we niet veel verder mee komen. Dat is jammer, want aardig zijn, is echt eerlijk waar harder nodig dan ooit. We zitten met z’n allen in die snelkookpan van de pandemie, we raken verhit en geagiteerd. Voor je het weet heb je iemand uitgemaakt voor rotte vis, heel onaardig en heel onproductief. En daar zitten we dan met de handen in het haar: hoe nu verder?

Ik ben wanhopig op zoek naar het stevige aardig zijn. Het aardig zijn dat zegt: “sorry, maar nu is het genoeg. Sorry, ik snap dat je het allemaal niet meer leuk vindt. Ik wil je ook helpen je problemen op te lossen, echt eerlijk waar, maar niet voordat je de schade die je met je rellen hebt aangericht hebt terug betaalt”.

We hebben misschien met z’n allen te weinig begrepen dat aardig zijn altijd alles van twee kanten behoort komen.It takes two to tango, I’ll scrub your back…you’ll… Ik ben aardig voor jou en je bent het voor mij. En ben jij het niet? Oké even goede vrienden, maar niet langer……

Als wij vrouwen er voor kunnen zorgen dat aardigheid altijd van twee kanten komt, wordt de wereld – wie weet – op den duur een stukje aardiger…..

lees ook eens : bent u in evenwicht

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)